Bereidingswijze
Ontvel de heilbot en verwijder alle graten.
Pers de citroen.
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper heel fijn.
Ontpit de tomaten en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Snipper de basilicumblaadjes.
Ontpit de olijven en snijd in brunoise.
Spoed de kappertjes grondig en dep droog met keukenpapier.
Snijd de radijzen in flinterdunne schijfjes.
Snijd de heilbotfilets met een zeer scherp mes in filets van 3 mm dikte.
Leg ze meteen op een ijskoude schotel en bestrooi ze met flink wat zout en peper.
Klop het citroensap en de olijfolie door elkaar en kruid met peper en zout.
Roer het chilipepertjes, de tomaten, de olijven, de kappertjes en het basilicum erdoor.
Giet deze marinade over de vis en garneer met de radijzen.
Plaats alles afgedekt een half uur in de koelkast.
Serveer met de marinade.