Bereidingswijze
Maak de vanillesaus.
Rasp de citroenschil.
Verwarm de melk maar breng niet aan de kook.
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het middenen doe er een lepel suiker in.
Brokkel er de gist in.
Roer er 2 eetlepels warme melk door.
Bedek de kom en laat het rusten op een warme plaats gedurende 10 minuten.
Smelt de boter en voeg de warme boter, de eieren, de rest van de suiker, zout, vanillesuiker en citroenschil toe.
Begin in het midden en gebruik je handen om het deeg te mixen.
Voeg zoveel als nodig melk toe voor een niet plakkerige deegbal.
Bedek het deeg in de kom en laat een uurtje rijzen op een warme plaats.
Zorg dat het deeg goed gekneed is en vorm bollen (sneeuwbalvorm).
Druk de deegbal wat open en plaats een eetlepel confituur in het midden.
Kneed het deeg er terug rond.
Laat de deegballen op een warme plaats nog 10 minuten rusten.
Breng gezouten water aan de kook.
Plaats er de bollen in en laat ze 20 minuten zachtjes sudderen.
Verdeel de vanillesaus over de diepe borden.
Plaats in het midden een warme germknodel en overstrooi royaal met maanzaad.
Serveer meteen.