Bereidingswijze
Kook de eieren hard:
Hardgekookte eieren worden liefst opgezet in koud water met zout en azijn en worden dan tien minuten gekookt, beginnend wanneer het water begint te koken.
Na de kooktijd onmiddellijk afkoelen om het groen worden van de dooier te voorkomen, ook de typische geur zal verminderen.
Tevens zullen de eieren gemakkelijker pellen.
Laat de eieren afkoelen.
Snipper de ajuin.
Maak het recept mayonaisesaus.
Leng de mayonaisesaus aan met citroen zodat ze lopend wordt.
Fruit de ajuin in de boter bruin.
Kruid met peper en zout.
Neem van het vuur en roer er de gruyerekaas onder.
Snijd de eieren overlangs in twee en haal er voorzichtig de eierdooier uit.
Prak de eierdooiers met een vork en werk er het ajuinmengsel onder.
Vul hier de eieren terug op.
Leg de eieren met de vulling naar beneden.
Garneer met mayonaisesaus en zet koud weg tot gebruik.