Bereidingswijze
Kook de eieren hard:
Hardgekookte eieren worden liefst opgezet in koud water met zout en azijn en worden dan tien minuten gekookt, beginnend wanneer het water begint te koken.
Na de kooktijd onmiddellijk afkoelen om het groen worden van de dooier te voorkomen, ook de typische geur zal verminderen.
Tevens zullen de eieren gemakkelijker pellen.
Laat de eieren afkoelen.
Smelt de boter in een pannetje en voeg er 1 el tomatenpuree aan toe.
Laat op een klein vuurtje 5 minuten sudderen.
Laat afkoelen.
Maak ondertussen een lichte tomatensaus.
Roer 1 el tomatenpuree door de witte wijn en breng aan de kook.
Neem wat van de saus en roer er apart in een potje de maizena door.
Voeg dit terug bij de saus en laat indikken.
Proef af met peper en zout.
Laat ook afkoelen.
Snijd de eieren overlangs in twee en leg ze in een schaaltje.
Roer de boter door de tomatensaus.
Overgiet de eieren met de tomatensaus en zet koud weg tot gebuik.
Overstrooi met fijngehakte dragon en serveer.