Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Bak de bladerdeeggebakjes in uw gewenste vorm en creatie.
Gaar de mosseltjes tot de schelpen open zijn, dus niet volledig gaar.
Haal de mosseltjes uit de schelpen.
Maak de wortelen, de selder en de ajuin schoon, snijd fijn en stoof dit lichtjes aan in boter.
Blus met de witte wijn.
Kruid met laurier, tijm en peper.
Laat even inkoken en voeg dan de bouillon toe.
Voeg nu de ongepelde garnalen toe.
Breng dit alles aan de kook en laat op een zacht vuurtje een 15 minuten inkoken.
Zeef deze bouillon, pocheer hierin de vis een zestal minuten (beetgaar).
Haal de vis eruit en houdt hem warm.
Snijd de prei in julienne en stoof heel kort aan in wat boter.
Voeg aan het kookvocht de room toe en laat even inkoken.
Smelt in een kom 2 eetlepels boter en roer er 2 eetlepels bloem door.
Laat wat meebakken en giet er dan voor zichtig al roerend het kookvocht bij tot je een gebonden saus verkrijgt.
Proef af met peper en zout.
Voeg hieraan de vis toe, de gekookte mosseltjes en de gepelde garnalen.
Laat nog wat doorwarmen, maar laat zeker niet meer koken.
Leg de vis met de saus op een warm bord.
Leg er de julienne van prei op.
Werk af met de gebakken bladerdeeg.