Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Voorverwarm de oven op 200°C.
Neem een ovenplaat en leg er bakpapier op.
Steek het bladerdeeg uit met een uitsteekvormpje met een diameter van 10 cm.
Doorprik het bladerdeeg met een vork op een kant.
Leg op de bakplaat.
Bestrooi de schijven met bloemsuiker.
Bedek terug met bakpapier en leg er nog een bakplaat boven op.
Laat ongeveer 20 min bakken in de oven.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Klop de room lobbig.
Rasp de schil van de limoen, maar probeer geen wit mee te raspen.
Pers de limoen.
Doe de mascarpone in een mengkom en roer de limoenrasp en het limoensap door.
Breng op smaak met vanillesuiker en honing.
Spatel er voorzichtig de room onder.
Doe in een spuitzak en houd koel.
Was de aardbeien en dep droog.
Verwijder het kroontje en halveer ze.
Houdt vier mooie aardbeien apart.
Breng een punt mascarpone op het bord.
Leg hier een schijf bladerdeeg op.
Vul het bladerdeeg in spiraal met de mascarpone beginnende van het midden tot een vinger dikte van de rand.
Plaats de gehalveerde aardbeien staand tegen de mascarpone.
Vul het midden van het taartje nog wat aan met de mascarpone vulling.
Leg een schijf bladerdeeg er terug bovenop.
Overstrooi met bloemsuiker.
Leg een klein puntje mascarpone terug op het bord, leg er de mooie aardbeien tegen, werk af met wat munt.