Bereidingswijze
Verdeel de parelhoen in stukken : snijd de achterpoten eraf, de vleugels eraf en de filets.
Zo houdt je alleen de karkas nog over, hiervan kan je de demi-glacesaus maken.
Verwijder het uiterste stukje van de vleugels in het laatste gewricht.
Snijd de achterpoot in twee aan het gewricht, bij het bakken blijft anders hier bloed achter, terwijl de rest al gaar is.
Je hebt nu 8 stukken parelhoen : 2 filets, 2 vleugels, 2 dijbenen en 2 drumsticks.
Voorverwarm de oven op 190°C
Kruid de stukken parelhoen rondom met peper en zout.
Bak ze goudbruin in bruisende boter met wat arachide olie.
Vet een bakplaat in met arachide olie.
Leg de aangebakken stukken parelhoen hierop, behalve de filets en kruid nogmaals met peper en zout.
Plaats de ovenschaal gedurende 15 minuten in de oven.
Daarna leg je er de filets bij en laat je alles nog een kwartier in de oven braden.
Serveer meteen.