Bereidingswijze
Doe de gevogeltefonds in een grote ruime kom.
Snijd de wortel en de prei in grove stukken en was ze onderstromend water.
Pel de ajuinen en besteek ze met de kruidnagel.
Doe de groenten in de kom bij de gevogeltefonds.
Kruid met peper, zout, tijm, laurier en peterseliestengels.
Breng het geheel aan de kook en leg er het vlees bij.
Breng terug aan de kook en draai dan het vuur laat zodat het suddert.
Laat 45 minuten zachtjes sudderen.
Neem het vlees uit de bouillon en laat afkoelen.
Als je tijd genoeg hebt kan je het vlees gewoon een nacht in de bouillon laten afkoelen en voor het serveren aansnijden.
Plaats de borden waarop je wilt serveren in de koelkast zodat ze door en door koud zijn.
Maak het recept tonatosaus.
Giet er een spiegeltje olijfolie op en kruid de olie met zeezout en peper.
Snijd (best met een snijmachine) flinterdunne schijfjes kalfsvlees en schik deze op de borden.
Overgiet royaal met de tonatosaus en garneer met kappertjes.
Serveer meteen.