Bereidingswijze
Verkruimel het laurierblad in de olijfolie en roer er het tijm en de rozemarijn door.
Pers het knoflook in uit.
Marineer hierin de geitenkaas.
Dek de schaal af en zet hem ten minste 4 uur, maar liefst tot de volgende dag, in de koelkast.
Leg de kaasjes in een klein, ovenvast schaaltje.
Zeef de olie door een fijne zeef en meet er 5 eetlepels van voor de dressing.
Kneus voor de dressing de roze peperkorrels in een kom en roer er de mosterd en de honing door.
Klop er geleidelijk een eetlepel van de bewaarde marinade door, tot een gladde emulsie ontstaat.
Klop er vervolgens de azijn door en daarna nog 4 eetlepels van de marinade.
Voeg het hete water toe.
Proef af met peper en zout.
Leg de geitenkaas 2-3 minuten onder een hete gril of in een hete voorverwarmde oven op 220C.
Ze moeten warm zijn, maar mogen niet smelten.
Leg voor het serveren de spinazieblaadjes, walnoten en partjes nectarine in een kom en sprenkel er de roze-peperkorreldressing over.
Strooi er zout en peper naar smaak over.
Leg de kaasjes op de borden, strooi er een paar gekneusde roze peperkorrels over en schep er een bergje salade naast.
Lekker stokbrood is hier heerlijk bij.