Bereidingswijze
Concasseer de zwarte peperbolletjes met het plat van een mes of met een vijzel.
Leg de biefstukken in de geconcasseerde peper langs beide zijden, maar druk niet te sterk aan.
Laat in een pan boter smelten en giet er wat olie bij.
Laat dit heet worden op een groot vuur.
Leg het vlees in de pan en laat langs beide zijden mooi kleuren.
Giet er een scheut cognac bij en flambeer.(opgelet voor de dampkap)
Blus met de kalfsfond en laat de biefstukken een minuut of 8 zachtjes sudderen. (afhankelijk van de dikte van de biefstuk en de bakwens).
Verpak nu de biefstukken in zilverpapier zodat ze warm blijven.
Zet het vuur heviger, voeg er room bij en een beetje mosterd en laat de fond inkoken.
Zie dat alles goed gemengd is vooralleer het mengsel aan de kook komt.
Laat inkoken tot gewenste sausdikte.
Voeg nu wat groene peperbolletjes toe en proef af met peper en zout.
Leg de biefstukken terug in de pan vooralleer op te dienen.
Dit kan ook met varkensmedaillons of kalfsmedaillons klaargemaakt worden.