Bereidingswijze
Schraap de wortelen schoon en snijd ze in stukken van 3 cm lang.
Snijd de kern uit het witloofstronkje.
Haal voorzichtig de witloofblaadjes van elkaar en snijd ze in de breedte doormidden.
Spoel en droog de komkommer.
Snijd hem in de lengte doormidden en snijd elke helft in plakjes van 2 cm dik.
Verwijder de blaadjes van de selderij, spoel en droog de stengel en snijd hem in stukjes van 3 cm lang.
Prik de stukjes groente op houten satéstokjes of cocktailprikkers.
Pers de halve citroen uit en snijd de schil in flinterdunne sliertjes.
Laat deze 1 minuut blancheren in kokend water en uitlekken.
Meng de yoghurt met het citroensap, het geperste knoflookteentje, de citroenschilletjes, peper en zout.
Geef iedere gast een kommetje met wat yoghurtsaus als dipsaus en twee groentespiesjes.