Bereidingswijze
Aardbeien in witte chocolade
Was de aardbeien, dep ze droog en laat de steeltjes eraan.
Smelt de chocolade au bain marie.
Neem de aardbeien vast bij de steeltjes en doop ze in de vloeibare chocolade.
Laat ze drogen op een stuk bakpapier.
Aardbei met Balsamico
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukjes of plakjes.
Doe ze in kleine kommetjes en overgiet met enkele druppels balsamico.
Strooi en wat poedersuiker en fijngehakte basilicum over.
Aardbeien met mascarpone
Rasp de chocolade.
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze in plakjes.
Leg de plakjes dakpansgewijs in een cirkeltje van 6 cm.
Meng enkele eetlepels mascarpone met fijn geraspte witte chocolade.
Als je het graag zoeter hebt, een beetje poedersuiker toevoegen.
Leg een lepeltje van het mascarponemengsel op de aardbeien.
Werk af met nog een laagje aardbeienplakjes en een blaadje citroenmelisse.
Schik de 3 aardbeiendesserts op 1 bord.