Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Alle keukentermen

Het keukenlatijn is op sterven na dood, maar er steekt véél geschiedenis en cultuur in.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Volledige lijst van alle keukentermen

  • HAAGSE BLUF : Nagerecht op basis van bessesap, eiwit en suiker.
  • HAAIVINNESOEP : Typische Chinese soep op basis van gedroogde haaivinnen.
  • HAGGIS : Schots gerecht op basis van orgaanvlees.
  • HAI JONG HIE TJHIE : Typische Chinese soep op basis van gedroogde haaivinnen.
  • HALVE MAANTJE : Bordversiering van bladerdeeg in de vorm van een half maantje.
  • HAM : Achterham of schouder van een varken.
  • HAMBURGER : Noord-Amerikaanse specialiteit. Opengesneden broodje met binnenin een vleeskoekje.
  • HANEKAM : Bepaalde soort champignon. De Cantharel.
  • HARING : Zilverachtige zoutwatervis.
  • HART : Orgaanvlees.
  • HAVER : Geslacht uit de grassenfamilie, wordt meestal gegeten onder vorm van havermout.
  • HAZELNOOT : Noot, vrucht van de hazelaar.
  • HAZELNOOTBOTER : Samengestelde boter met fijngemalen hazelnoot.
  • HEEK : Stokvis, vis gelijkend op kabeljauw.
  • HEILBOT : Lange, slanke zeevis.
  • HERENBANKET : Amandelkoekje
  • HERMITAGE : Wijnstreek in de Rhone.
  • HERNHUTTERTJE : Zandtaartje.
  • HERSENEN : Orgaanvlees.
  • HERT : Grofwild
  • HESSISCHE BERGSTRASSE : Kleinste wijngebied in Duitsland.
  • HETE BLIKSEM : Stamppot van aardappels en appels of peren.
  • HIGHBALL : Whisky soda met ijs.
  • HOISINSAUS : Pikante Chinese saus.
  • HOLLANDSE SAUS : Botersaus voor visgerechten.
  • HOM : Geslachtsprodukt dat zich in de buikholte van mannetjesvissen bevindt.
  • HOMBOTER : Samengestelde boter van hom met boter.
  • HONGAARSE SAUS : Veloutesaus met paprika.
  • HONIG : Bijenproduct gebruikt als zoetmiddel.
  • HONING : Bijenproduct gebruikt als zoetmiddel.
  • HOOFDKAAS : Varkenskopvlees.
  • HOOIBOTER : Boter bereid met melk van vee tijdens de stalperiode.
  • HOORN : Gebakje van bladerdeeg in de vorm van een hoorn.
  • HOORN VAN OVERVLOED : Zwarte paddestoel gelijkend op een hanenkam.
  • HOPPESCHEUTEN : De jonge scheuten van de hopplant.
  • HOPSPRUITEN : De jonge scheuten van de hopplant.
  • HORS DOEUVRE : Maaltijd die buiten het menu valt, meestal een koud gerecht.
  • HORSMAKREEL : Zeegroene zoutwatervis.
  • HOT DOG : Amerikaans gerecht. Knackworst tussen een broodje.
  • HULPVULLING : Vulling van gebak gebruikt om tijdens het bakken de vorm te bewaren.
  • HUTSPOT : Stamppot van groenten en vlees.
  • HUZARENSALADE : Salade van kalfs of varkensvlees met zure appels en gekookte aardappelen.
  • HYPOCRAS : Ierse drank bereid zoals mede
  • HYSOP : Keukenkruid voornamelijk gebruikt in salades, soepen en sauzen.
  • HYSOPE : Keukenkruid voornamelijk gebruikt in salades, soepen en sauzen.