Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Alle keukentermen

Het keukenlatijn is op sterven na dood, maar er steekt véél geschiedenis en cultuur in.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Volledige lijst van alle keukentermen

  • SABZI PILAU : Groentenschotel
  • SALADE A LA HUSSARDE : Salade van kalfs of varkensvlees met zure appels en gekookte aardappelen.
  • SALAM : Laurierboom
  • SALATA OD BURANIJA : Salade van sperziebonen
  • SALATA OD SPINATA : Salade van spinazie
  • SANTEN : Ingedikt kokossap
  • SARIETTE : Keukenkruid voornamelijk gebruikt om bonen en augurken te kruiden.
  • SASHIMI : Visschotel
  • SAUCE A LA DIABLE : Pittige saus dat oorspronkelijk gegeven werd bij gegrild gevogelte.
  • SAUCE AU BEURRE : Typische saus die bij gekookte vis of gekookte aardappelen wordt gegeven. Saus opgeklopt met stukjes ijskoude boter.
  • SAUCE BAVAROISE : Een afgeleide van de Hollandaise saus.
  • SAUCE BERCY : Een typische vissaus.
  • SAUCE BIGARADE : Typische saus die wordt gegeven bij eendgerechten.
  • SAUCE CHORON : Een bearnaisesaus met tomatenpuree.
  • SAUREL : Horsmakreel. Zeegroene zoutwatervis.
  • SEEK KABAH : Spiesgerechten
  • SEICHE : Weekdier behorende tot de koppotigen.
  • SEKI HAN : Adukiboon
  • SEMOER : Gesmoord
  • SEMOULE : Griesmeel. Korrelig graanprodukt.
  • SEREH : Citroengras
  • SETAN : Zeer heet van smaak - duivelssmaak
  • SINT JANSKRUID : Keukenkruid voor vis of vleessauzen.
  • SLANGENKRUID : Dragon. Zeer aromatisch keukenkruid.
  • SMOOR : Gesmoord
  • SMOREN : Het verder gaar maken van eerst aangebraden vlees.
  • SNERT : Erwtensoep.
  • SOS SA PAPRIKE : Paprikasaus
  • SOS SA SIROM : Saus van schapenkaas
  • SOS SA SRDJELA : Ansjovissaus
  • SOTO : Soep
  • SPAANSE PEPER : Langwerpige, glanzende, rode, gele of oranje vruchtjes van de paprikavarieteit.
  • SRPSKI : Witte bonensoep
  • STEAK : Een lap rundvlees.
  • STOKVIS : Heek, vis gelijkend op kabeljauw.
  • SUCRE GLACE : Een gesuikerde deklaag op taartjes.