Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Alle keukentermen

Het keukenlatijn is op sterven na dood, maar er steekt véél geschiedenis en cultuur in.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Volledige lijst van alle keukentermen

  • PAL PAYASAM : Rijst
  • PALACINKE : Flensje
  • PAMPLEMOUSSE : Grote gele citrusvrucht.
  • PANADE : Pap bereid met brood en melk.
  • PANDANG : Tropische boom met zwaardvormige bladeren
  • PANGANG : Geroosterd - Gebakken
  • PAPRIKASAUS : Hongaarse saus. Veloutesaus met paprika.
  • PARADAJS NA DALMATINSKI NACIN : Tomatenschotel
  • PARADAJS SOSA : Tomatensaus
  • PATE A BEURRE : Boterdeeg. Een deeg zoals zanddeeg, maar het bevat meer boter.
  • PATE A BISCUIT : Dit is een stevig beslag als basis voor een gebakje met roomvulling of een creme.
  • PATE A BRIOCHE : Gistdeeg voor kleine, zoete broodjes.
  • PATE A GENOISE : Een luchtige beslagsoort.
  • PATE A MERINGUE : Stijfgeslagen eiwit.
  • PATE BRISEE : Een deegsoort dat met of zonder suiker kan gemaakt worden. Het wordt meestal gebruikt om de binnenzijde van vormen te bekleden.
  • PATE FEUILLETEE : Bladerdeeg. Dit deeg bestaat uit vele dunne laagjes.
  • PAUPIETTE : Rolletje gevormd van een kalfslapje en gevuld met gehakt.
  • PEDIS : Heet van smaak
  • PESACHSOEP : Groentensoep
  • PETIS : Vispasta
  • PETIT GATEAU BISCUIT : Een gebakje bereid van biscuitbeslag.
  • PETIT POIS : De niet-volgroeide zaden van een erwtensoort.
  • PETRIR : Het stevig met elkaar mengen van de bestanddelen die een deeg moeten vormen.
  • PIJLINKTVIS : Weekdier behorende tot de koppotigen.
  • PINEAU DE LA LOIRE : De belangrijkse witte wijndruif uit de Loirestreek. Ook gekend onder de naam Chenin-blanc.
  • PISANG : Banaan
  • PLJESKAVICA : Gehakt
  • PLUVIER DORE : Kleine watervogel.
  • PODVARAK : Kip
  • POFFER : Een simpel gebak van gistdeeg.
  • POIS GRIS : Turkse erwtensoort.
  • POLIR : Het glanzend maken van een gerecht door water of olie of door een geklopt ei of door gebruik te maken van een gelei.
  • POMPELMOES : Grote gele citrusvrucht.
  • POTAGE LIE : Soep die gebonden kan worden door room, aardappelen, rijst, ...
  • POUDING AUX MACARONS : Warme pudding gemaakt van bitterkoekjes en brood.
  • POUDING CABINET : Warme pudding bereid met biscuits en rozijnen.
  • POUDING DE PAIN :
  • POUDING JAVANAIS : Gelatinepudding met bitterkoekjes
  • POULET DE GRAIN : Een kuiken van 6 tot 8 weken met een gewicht van 1 kg voor het slachten.
  • POULPE : Weekdier behorende tot de koppotigen.