Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Seizoensproducten voor de maand juli

Juli, ook wel de hooimaand genoemd, is de zevende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar de Romeinse dictator Gaius Julius Caesar. 1 juli hoort nog bij de eerste helft van het jaar. Een "gewoon" jaar van 365 dagen is precies half voorbij op 2 juli om 12 uur 's middags. Een schrikkeljaar is vanwege de extra dag in februari iets eerder half voorbij, om middernacht van 1 op 2 juli. De oorspronkelijke Romeinse naam van de maand was Quintilis, wat 'de 5e maand' betekent; volgens de Romeinse kalender was maart de eerste maand van het jaar, en juli dus de vijfde. Later is de maand naar Julius Caesar vernoemd.

  1. Aalbessen
  2. Aardappel
  3. Aardbeien
  4. Aardbeienlikeur
  5. Abrikozen
  6. Agar-agar
  7. Ahornsiroop - Esdoornsiroop
  8. Ajuin - Ui
  9. Amandel
  10. Andijvie - Krulandijvie
  11. Angostura bitters
  12. Appelazijn
  13. Artisjok
  14. Aubergine - Eierplant
  15. Augurk
  16. Avocado - Advocaatpeer
  17. Balsamico azijn
  18. Biefstuk - Steak
  19. Blauwe bosbes
  20. Bleekselder - Bleekselderij
  21. Bloemkool
  22. Bonenkruid
  23. Bonitovlokken - katsuoboshi
  24. Boter
  25. Boterboon - Wasboon
  26. Bottarga
  27. Braambes
  28. Brandnetel
  29. Brie kaas
  30. Broccoli
  31. Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
  32. Carambola - Stervrucht - Sterfruit
  33. Cavaillon meloen
  34. Chinese kool
  35. Citroen
  36. Courgette - Mergpompoen
  37. Duif
  38. Eekhoorntjesbrood
  39. Eikenbladsla
  40. Enoki
  41. Erwten
  42. Everzwijn
  43. Forel
  44. Frambozen
  45. Gamba
  46. Gans
  47. Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
  48. Gele paprika
  49. Gewone boon
  50. Goudbrasem - Dorade
  51. Granaatappel
  52. Griet
  53. Groene paprika
  54. Haring
  55. Heek
  56. Heilbot
  57. Hert
  58. IJsbergsla - IJssla
  59. Inktvis - Pijlinktvis
  60. Jonge kaas
  61. Kabeljauw
  62. Kappertjes
  63. Kersen
  64. Kokosnoot
  65. Komkommer
  66. Konijn
  67. Koolrabi
  68. Kouseband - Kousenband
  69. Krab
  70. Kreeft
  71. Kriek
  72. Kropsla - Sla
  73. Kruisbes
  74. Krulsla
  75. Lamsoor
  76. Langoustine - Noorse kreeft
  77. Limoen
  78. Maatjes - Jonge haring - Hollandse nieuwe
  79. Makreel
  80. Mango
  81. Naaldboon
  82. Nectarine
  83. Octopus - Achtarm
  84. Oesterzwam
  85. Paddestoelen - Champignons
  86. Paling - Aal
  87. Pangasius
  88. Perzik
  89. Pladijs - Schol
  90. Prei
  91. Rabarber
  92. Radijs
  93. Ree
  94. Rivierkreeft
  95. Rode biet
  96. Rode bosbes - Vossenbes
  97. Rode kool
  98. Rode paprika
  99. Rog
  100. Roodbaars
  101. Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
  102. Sardien - Sardine
  103. Savooikool - Groene kool
  104. Scampi
  105. Schelvis
  106. Selder - Selderij - Stoofselder
  107. Sint-Jacobsschelp
  108. Snijboon
  109. Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
  110. Spinazie
  111. Spitskool
  112. Tarbot
  113. Tilapia
  114. Tomaten
  115. Tong - Zeetong
  116. Tongschar
  117. Tonijn
  118. Venkel
  119. Vermouth
  120. Victoriabaars of Nijlbaars
  121. Vissaus - Nam Pla
  122. Warmoes - snijbiet
  123. Witte kool
  124. Wortel
  125. Zalm
  126. Zeebaars
  127. Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
  128. Zuurkool
  129. Zwarte aalbes - Cassis
  130. Zwezerik - Kalfszwezerik