Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Seizoensproducten voor de maand oktober

Oktober is de tiende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De naam komt van octo, het Latijnse woord voor acht. Oktober was namelijk volgens de Romeinse kalender oorspronkelijk de achtste maand van het jaar, omdat volgens deze kalender tot 153 v.Chr. het nieuwe jaar op 1 maart begon. Oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd. Sinds de 16e eeuw geldt oktober tevens als de rozenkransmaand.

  1. Aardappel
  2. Aardbeien
  3. Aardbeienlikeur
  4. Abrikozen
  5. Agar-agar
  6. Ahornsiroop - Esdoornsiroop
  7. Ajuin - Ui
  8. Amandel
  9. Andijvie - Krulandijvie
  10. Angostura bitters
  11. Ansjovis
  12. Appel
  13. Appelazijn
  14. Artisjok
  15. Aubergine - Eierplant
  16. Avocado - Advocaatpeer
  17. Balsamico azijn
  18. Bananen
  19. Biefstuk - Steak
  20. Blauwe bosbes
  21. Bleekselder - Bleekselderij
  22. Bloemkool
  23. Bonenkruid
  24. Bonitovlokken - katsuoboshi
  25. Boter
  26. Bottarga
  27. Braambes
  28. Brie kaas
  29. Broccoli
  30. Butternutpompoen
  31. Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
  32. Chinese kool
  33. Citroen
  34. Courgette - Mergpompoen
  35. Dadel
  36. Daikon of witte rammenas
  37. De gele stekelzwam
  38. Druif
  39. Duif
  40. Eekhoorntjesbrood
  41. Eikenbladsla
  42. Enoki
  43. Everzwijn
  44. Fazant
  45. Forel
  46. Frambozen
  47. Gamba
  48. Gans
  49. Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
  50. Gele paprika
  51. Goudbrasem - Dorade
  52. Granaatappel
  53. Griet
  54. Groene paprika
  55. Haas
  56. Haring
  57. Hazelnoot
  58. Heek
  59. Heilbot
  60. Hert
  61. Hinde
  62. Inktvis - Pijlinktvis
  63. Jonge kaas
  64. Kabeljauw
  65. Kastanje
  66. Kersen
  67. Kidneyboon - Nierboon - Rode boon
  68. Kiwi - Chinese kruisbes
  69. Knolselder
  70. Kokosnoot
  71. Konijn
  72. Koolraap - Knolraap
  73. Koolrabi
  74. Kouseband - Kousenband
  75. Krab
  76. Kreeft
  77. Kropsla - Sla
  78. Kruisbes
  79. Krulsla
  80. Langoustine - Noorse kreeft
  81. Limoen
  82. Makreel
  83. Mandarijnen
  84. Mango
  85. Mosselen
  86. Nectarine
  87. Octopus - Achtarm
  88. Oesters
  89. Oesterzwam
  90. Okkernoot
  91. Paddestoelen - Champignons
  92. Paling - Aal
  93. Pangasius
  94. Pastinaak
  95. Peer
  96. Perzik
  97. Pladijs - Schol
  98. Pompelmoes
  99. Pompoen
  100. Prei
  101. Pruimen
  102. Raap
  103. Raapsteel
  104. Rabarber
  105. Radijs
  106. Rivierkreeft
  107. Rode biet
  108. Rode bosbes - Vossenbes
  109. Rode kool
  110. Rode paprika
  111. Rog
  112. Roodbaars
  113. Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
  114. Savooikool - Groene kool
  115. Scampi
  116. Schelvis
  117. Schorseneer
  118. Selder - Selderij - Stoofselder
  119. Sinaasappel
  120. Sint-Jacobsschelp
  121. Snijboon
  122. Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
  123. Spinazie
  124. Spitskool
  125. Spruiten
  126. Tarbot
  127. Tilapia
  128. Tomaten
  129. Tong - Zeetong
  130. Tongschar
  131. Tonijn
  132. Veldsla
  133. Venkel
  134. Vermouth
  135. Victoriabaars of Nijlbaars
  136. Vissaus - Nam Pla
  137. Warmoes - snijbiet
  138. Witloof - Witlof
  139. Witte kool
  140. Wortel
  141. Zalm
  142. Zeebaars
  143. Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
  144. Zuurkool
  145. Zwarte aalbes - Cassis
  146. Zwezerik - Kalfszwezerik