Mijnverstand
Homepagina
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Zoek via ingredient
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Kooktips
Seizoensproducten
Keukenmateriaal
Keukentermen
Energiebesparing
Ecologisch koken
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
MijnVerstand
Kooktips
Keukenmateriaal
Energiebesparing
Ecologisch koken
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
Mijnverstand
De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
Zoek het ingredient
Aalbessen
Aardappel
Aardbeien
Aardbeienlikeur
Aardpeer - Topinamboer
Abrikozen
Agar-agar
Ahornsiroop - Esdoornsiroop
Ajuin - Ui
Alcohol
Alsem
Amandel
Amaretto
Ananas
Andijvie - Krulandijvie
Angostura bitters
Anijs
Ansjovis
Appel
Appelazijn
Appellikeur
Appelsap
Aquavit
Arachide olie
Armagnac
Artisjok
Asperges - Groene asperge
Asperges - Witte asperge
Aubergine - Eierplant
Augurk
Avocado - Advocaatpeer
Azuki bonen
Baileys Irish Cream
Bakpoeder
Balsamico azijn
Bamboe - Bamboescheuten
Bananen
Basilicum
Bernagie
Beschuit
Biefstuk - Steak
Bieslook
Bladpeterselie - Platte peterselie
Blauwe bosbes
Bleekselder - Bleekselderij
Bloedworst
Bloem
Bloemkool
Bloemsuiker - Poedersuiker
Blonde Leffe
Blue curacao
Boekweitmeel
Bonenkruid
Bonitovlokken - katsuoboshi
Boter
Boterboon - Wasboon
Bottarga
Braambes
Brandnetel
Bresaola
Brickdeeg
Brie kaas
Broccoli
Bruine suiker - Basterdsuiker - Bastaardsuiker
Bulgur
Butternutpompoen
Cacaopoeder
Calvados
Camembertkaas
Campari
Cantal kaas
Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
Carambola - Stervrucht - Sterfruit
Carpaccio
Cava
Cavaillon meloen
Cayennepeper
Champagne
Chardonnaywijn
Chartreuse
Cheddar kaas
Chili peper - Spaanse peper - Groene of Rode peper
Chilipoeder
Chimay
Chinees vijfkruidenpoeder
Chinese kool
Chinese thee - Oolong thee
Chocolade
Chokotoff
Chorizo
Cider
Ciderazijn
Citroen
Citroengras
Citroenmelisse
Citroensap
Citroentijm
Citroenverbena
Cognac
Cointreau
Cola
Comte kaas
Courgette - Mergpompoen
Couscous
Creme de cacao
Creme de cassis
Creme de menthe
Cremepate
Dadel
Daikon of witte rammenas
Daslook
De gele stekelzwam
Dille
Donkere Leffe
Dragon
Dragonazijn
Drambuie
Druif
Druivenblad
Druivenpitolie
Duif
Duvel Moortgat
Eekhoorntjesbrood
Eend
Eieren
Eikenbladsla
Emmental kaas
Enoki
Erwten
Espresso koffie
Everzwijn
Fazant
Fenegriek
Fetakaas
Filodeeg
Foelie
Fontina
Forel
Frambozen
Frambozenazijn
Frambozenbier
Frambozenbrandewijn
Frangelico - Hazelnootlikeur
Frankfurter
Frituurvet - Frituurolie
Galangawortel
Gamba
Gandaham
Gans
Ganzenlever
Garam marsala
Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
Gedroogde gist
Gedroogde muntthee
Geep - Meivis
Gehakt
Geitenkaas
Gekonfijt fruit
Gelatine
Gele bonensaus
Gele paprika
Gember
Gembersiroop
Gentiaanwortel
Geraspte kaas
Gerst
Geuzebier
Gewone boon
Gin
Glasnoedels
Glucose - Glucosesiroop
Gorgonzola
Goudbrasem - Dorade
Goudse kaas - Gouda
Granaatappel
Grand Marnier
Grenadine
Griet
Groene paprika
Grote Pieterman
Gruyere kaas
Haas
Haloumi kaas
Harder
Haring
Harissa
Havermout
Hazelnoot
Hazelnootolie
Heek
Heilbot
Hert
Hesp - Ham
Hibiscus Roselle
Hinde
Hoegaarden witbier
Hoisinsaus
Honing
Hopscheut
Hot dog worst
Hysop
IJsbergsla - IJssla
Indonesische witte curry
Inktvis - Pijlinktvis
Inktvisinkt
Italiaanse kruiden
Jabugoham
Jenever
Jeneverbes
Jonge kaas
Kabeljauw
Kalfsbotten - kalfsbeenderen
Kalkoen
Kamille
Kandijsiroop
Kaneel
Kangoeroe
Kappertjes
Kardemom
Karnemelk - Botermelk
Karwijzaad
Kastanje
Kaviaar
Kersen
Kervel
Kervelwortel
Ketjap manis
Kidneyboon - Nierboon - Rode boon
Kikkerbilletjes
Kikkererwten
Kip - Scharrelkip - Braadkip
Kippefilet
Kippenkarkas
Kippenkruiden
Kirsch
Kiwi - Chinese kruisbes
Klop klop
Knakworst
Knoflookolie
Knolselder
Koffielikeur
Kokkel - Eetbare Hartschelp - Kokhaan
Kokosmelk - Klappermelk - kokosroom
Kokosnoot
Kombu
Komijn - Comino - Jintan
Komkommer
Konijn
Koolraap - Knolraap
Koolrabi
Koolzaadolie
Koriander
Korianderwortel
Korianderzaad
Kouseband - Kousenband
Krab
Kreeft
Kreukels - Alikruik
Kriek
Kriekbier
Kristalsuiker - Tafelsuiker
Kritharaki
Kropsla - Sla
Kruidenkaas
Kruidnagel
Kruisbes
Krulsla
Kumquat
Kurkuma - Geelwortel
Kurrie - Kerrie
Kwark - Platte kaas
Kwartel
Kweepeer
Lam - Schaap
Lamsoor
Lange vingers
Langoest
Langoustine - Noorse kreeft
Laurier
Lavas - Maggiplant
Lavendel
Lever
Lijnzaad
Limoen
Limoensap
Lindebloem
Linzen
Look - Knoflook
Lotuswortel
Luikse siroop - Luikse stroop
Lychees
Maanzaad
Maanzaad
Maatjes - Jonge haring - Hollandse nieuwe
Macadamianoot
Macaroni
Madeirawijn
Madera - Madeira
Mais
Maisolie
Maizena - Aardappelzetmeel
Makreel
Manchego kaas
Mandarijnen
Mandarin Napoleon
Mango
Marjolein
Marsala wijn
Marshmallows
Mascarpone
Melk
Meloen
Mergpijp
Merlotwijn
Midori - Meloenlikeur
Mierikswortel
Mihoen
Mirin - Japanse kookwijn
Miso
Morieltjes
Mosselen
Mosterd - Mostaard
Mosterdpoeder
Mosterdzaad
Moutazijn
Mozzarella
Munt
Mycryo - Cacaoboter
Naaldboon
Nectarine
Noilly Prat
Nootmuskaat - Muskaatnoot
Nori
Notenolie
Octopus - Achtarm
Oesters
Oestersaus
Oesterzwam
Okkernoot
Olijfolie
Olijven
Oploskoffie - Koffiepoeder - Koffiebonen
Oranjebloesemwater
Oregano - Wilde Marjolein
Orval
Oud Bruggekaas
Paardenvlees
Paddestoelen - Champignons
Paksoi
Paling - Aal
Palmnoot
Pancetta
Paneermeel
Pangasius
Papaja - Papaya
Paprikapoeder
Parelhoen
Parmaham
Parmezaanse kaas
Passata
Passievrucht
Pastinaak
Pastis - Ricard - Anijsdrank
Pata Negra Iberico ham
Patrijs
Pecannoot
Pecorinokaas
Peer
Pelgrim kaas
Peper
Pepermunt
Perzik
Peterselie
Peterseliestengels
Piepkuiken
Pijnboompitten
Pijpajuin - Lenteajuin
Pilsbier
Piment d espelette
Pimentbes - Pimentkorrel
Pimms No. 1 punch
Pindakaas
Pindanoot
Pineau des Charentes
Pistachenoot
Pitabroodje
Pladijs - Schol
Poire Williams
Polenta
Pompelmoes
Pompoen
Porto
Postelein
Prei
Preischeuten
Provencaalse kruiden
Pruikzwam
Pruimen
Puddingpoeder
Puntpaprika
Quinoa
Raap
Raapsteel
Rabarber
Radicchio
Radijs
Ras-el-hanout
Reblochonkaas
Ree
Reuzel - Smout
Ricotta
Riesling wijn
Rietsuiker
Rijst
Rijstazijn
Rijstmeel
Rijstnoedels
Rijstpapier
Rijstwijn
Rivierkreeft
Robiolakaas
Rode biet
Rode bosbes - Vossenbes
Rode kookwijn
Rode kool
Rode paprika
Rode wijnazijn
Rodenbach
Rog
Roggebrood
Romanesco
Romeinse sla
Roodbaars
Roodlof - Radicchio rosso
Room
Roomkaas
Roquefort kaas
Rose kookwijn
Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
Rozemarijn
Rozen - Rozenblaadjes - Rozenbottel
Rozenwater
Rozijnen
Rucola - Raketsla
Rum
Runderschenkel
Rundertong
Rundsvlees
Saffloerolie - Distelolie
Saffraan
Sake
Salami
Salie
Sardien - Sardine
Sauterne wijn
Savooikool - Groene kool
Scampi
Scheermessen - Ensis
Schelvis
Schorseneer
Selder - Selderij - Stoofselder
Selderzaad - Selderijzaadjes
Selderzout - Selderijzout
Serranoham
Sesamolie
Sesamzaad
Sherry - Xeres
Shiitake, shiitaki of Shii-taki
Shoyu
Sinaasappel
Sinaasappelsap
Sint-Jacobsschelp
Sjalot
Sluimerewten - Labboon
Snijboon
Snoek
Snoekbaars - Zander
Soja
Soja olie
Sojamelk
Sojasaus
Sojascheuten of tauge
Spaghetti
Speculaaskruiden - Koekkruiden
Spek
Spekboon
Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
Spinazie
Spitskool
Sprot - Noorse sardien - Schardijn
Spruiten
Steenbolk - Steenwijting
Stemgember
Steranijs
Stilton kaas
Stokbrood
Struisvogel
Sumak
Szechuanpeper - Sechuanpeper
Tabasco
Tafelbier
Tagatesse
Tahini - sesamzaadpasta
Tandoori kruiden
Tapijtschelp
Tapioca
Tarama - Gerookte kabeljauwkuit
Tarbot
Tarwegries - Griesmeel
Tellines
Tempeh
Tequila
Tijm
Tilapia
Toast - Toastbrood
Tofu - Tofoe
Tomaten
Tomatenketchup
Tomatenpuree
Tomatensap
Tong - Zeetong
Tongschar
Tonic
Tonijn
Tonkaboon
Tortilla - Bloemtortilla
Trasi - Garnalenpasta
Triple sec
Trompettes de mort
Truffel
Truffelnat
Truffelolie
Udon of soba noodles
Uier
Vacherin kaas
Valdeonkaas
Vanille - Vanillestok
Varkenshaas
Varkenshammetje
Varkenspoot
Varkensrib
Varkensstaart
Varkensvlees
Veenbessen
Veldsla
Venkel
Venkelzaad
Venusschelp
Vermouth
Verse gist
Victoriabaars of Nijlbaars
Vierkruidenpoeder
Vijgen
Visgraten
Vissaus - Nam Pla
Vlierbes
Warmoes - snijbiet
Wasabi
Water
Waterkers
Watermeloen
Waterspinazie
Weidekringzwam
Westmalle
Whisky - Whiskey
Wijngaardslak
Wijting
Wit brood
Witloof - Witlof
Witte bonen
Witte chocolade
Witte kookwijn
Witte kool
Witte wijnazijn
Wodka
Wontonvelletjes
Worcestershiresaus - Worcestersaus
Worst
Wortel
Wortelsap
Xeresazijn
Yoghurt
Yuzu
Zalm
Zee egel
Zeebaars
Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
Zeekraal
Zeewolf
Zeezout
Zevenblad
Zilverui
Zoete aardappel - Bataat
Zoethout
Zonnebloemolie
Zonnevis
Zout
Zuring
Zurkel - Veldzuring
Zuurkool
Zwaardvis
Zwarte aalbes - Cassis
Zwarte bonensaus
Zwarte en witte pensen en bloedworst
Zwarte thee
Zwezerik - Kalfszwezerik
Recepten met Tomatenpuree
Tomatensaus
Consomme - heldere bouillonsoep
Fond van garnalen
Bruine kalfsfond
Bouillabaisse
Bisque de langoustines - Romige langoestinesoep
Romige mosselsoep met zuring
Gebonden groentensoep met kreeft
Roereieren met garnalen
Wildfond
Osso bucco met tagliatelle
Pastasaus - Tomatensaus
Originele bolognesesaus - bolognaisesaus
Tomatensoep met balletjes
Chili con carne
Goulashsoep
Ravioli met ricottavulling en tomatensaus
Stoofpotje van lamskoteletten met look en rozemarijn
Garnalensoep
Choronsaus
Veloute Carmen
Veloute Fedora
Wijngaardslakken in deeg
Albondigas in tomatensaus (Gekruide balletjes)
Kreeftensaus
Bruschetta met gekarameliseerde ajuinen
Kreeft op de wijze van Newburg
Demi-glacesaus voor gevogelte met cognac en madeira
Verse kreefttartaar
Kipconsomme - heldere kippensoep
Jachtschotel
Lamsfond
Kalfszwezerik met champignonroomsaus
Rundertong in madeirasaus - Ossetong
Balletjes in tomatensaus
Heldere Madrileense Bouillon
Geklaarde bouillon van bosduiven met bospaddestoelen
Cocadeeg (Spaanse pizzasoort)
Romesco saus
Niccolini soep met Parmezaan en Mozzarella kaas
Kreeft op Amerikaanse wijze
Balletjes in tomatensaus snellere versie
Gestoomde kippenballetjes
Steak met provencaalse saus
Rug van jong konijn met sausje van rozemarijn, champignons en tomaatje
Fideua
Groentestoofpot
Kip in rodewijn azijn
Kwartelbouillon
Chinese tomatensoep
Risotto alla pescatore
Osso bucco van kalkoen
Zeevruchtencocktail met cognacroomsaus
Demi-glacesaus van bruine fond voor vleesgerechten
Vegetarische mini-pizzas
Koude Turkse tomatensaus
Scampi in Japanse tomatensaus
Vleesribben - Spare ribs op Thaise wijze
Couscous met vis, paprika en kikkererwten
Lamskoteletten met look en erwtenpuree met munt
Getomateerde ratatouille op de wijze van Nice
Amerikaanse barbecuesaus
Penne met krab, garnaal en feta
Italiaanse basistomatensaus
Penne funghi - Penne met champignons in pittige tomatensaus
Fumet van bosduif met champignons
Lasagne van aubergine met lamsvlees
Pasticcio
Cannelloni met paddestoelen
Bretoense pannekoek met tomaat en mozarella
Lasagne met kippengehakt en wilde paddestoelen
Ravioli met zuiderse groenten
Moussaka met witte bonen en aubergines
Kreeftensoep - Bisque van kreeft
Getomateerde champignonsaus
Gevogeltebouillon met pastavierkantjes en doperwtjes
Chili con pollo - Chili met kip
Kipfilet met een korstje van curryyoghurt
Kruidenboter - Tomaten-olijf boter
Getomateerde lookroomsaus
Spaghetti bolognaise op basis van tempeh
Chili con frijoles
Steak met jagersaus
Nicesaus
Tagliatelle in champignonsaus
Tagliatelle in verse champignonsaus
Spaghetti met tonijn
Tomatensaus voor visbereidingen
Tomatensaus voor vleesbereidingen
Moussaka - Mousaka
Halaszle - Hongaarse vissoep
Originele Franse slasaus - dressing
Ovenschotel van gevulde koolrolletjes met tomatensaus
Goulash - Goelasj met rode wijn en rode bonen
Goulash - Goelasj basisrecept
Turkse lamgsgehakt balletjes in tomatensaus
Boheemse hertevinken met gedroogde pruimen en champigons
Gebakken kip in een getomateerde whiskeysaus
Pittige balletjes in tomatensaus
Bruine gevogeltefonds
Cevapcici - Pikante gehaktworstjes
Penne met wodkaroomsaus
Hardgekookte eieren met tomatensaus
Linzensoep met zuring
Zomersoep van selder, pompoen en komkommer
Macaroni met balletjes volgens mijn bomma
Ganalensoep met kurrieroom
Opgevulde courgettes gegaard en gegratineerd in de oven
Demi-glace saus van kwartel met porto
Gevulde artisjokken
Gevulde artisjokken op de wijze van Lyon
Baigan bhujia - Aubergines met paprika en chili
Aurorasaus
Blinde vinken - Gevulde kalfsrolletjes op Milanese wijze
Blinde vinken - Gevulde kalfsrolletjes in tomatensaus
Pompoensoep met garnaaltjes en een bieslookroom
Saus van gekarameliseerde zilverajuin met donkere Chimay
Canneloni met vleesragout
Emulsie van schelpdieren
Tomatenfondue
Eendenragout
Kwartels natuur met hun demi-glacesaus
Spaghetti met scampi , zongedroogde tomaat en rucola
Hinderugfilet met zijn poivrade
Ananas gevuld met scampi en langoustine in een rode curry
Consomme van bosduif
Spaghetti bolognese - bolognaise
Pizza wielen met hesp en ananas
Demi-glacesaus natuur voor gevogeltegerechten
Scampi diabolique
Demi-glacesaus van lam met knoflook en rozemarijn
Tagine-Tajine met provencaalse groenten en zeetongfilets
Gebakken konijnrug met zijn demiglacesaus
Espuma van tomatentapenade
Biefstuk - Steak Zingara
Kalfsschenkel met tomaten champignonsaus
Spaghetti met rivierkreeftjes
Kaposztaleves - Hongaarse koolsoep
Mosselen Saganaki
Salade van scampi in chilisaus
De klassieke tomatensoep
Gemista - Gevulde paprika
Marokkaanse vismarinade
Wilde eend met zijn demi-glacesaus
Getomateerde champignon-pepersaus
Stroganoffsaus op de wijze van Sylvia De Smet
Ovengegaard runderstoofvlees
Chili met tomaten en puntpaprika
Kalfsgebraad met gebroken pepersaus
Spaghetti bolognaise Peter Buyl
Poivradesaus voor vederwild