Mijnverstand
Homepagina
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Zoek via ingredient
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Kooktips
Seizoensproducten
Keukenmateriaal
Keukentermen
Energiebesparing
Ecologisch koken
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
MijnVerstand
Kooktips
Keukenmateriaal
Energiebesparing
Ecologisch koken
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
Mijnverstand
De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
Zoek het ingredient
Aalbessen
Aardappel
Aardbeien
Aardbeienlikeur
Aardpeer - Topinamboer
Abrikozen
Agar-agar
Ahornsiroop - Esdoornsiroop
Ajuin - Ui
Alcohol
Alsem
Amandel
Amaretto
Ananas
Andijvie - Krulandijvie
Angostura bitters
Anijs
Ansjovis
Appel
Appelazijn
Appellikeur
Appelsap
Aquavit
Arachide olie
Armagnac
Artisjok
Asperges - Groene asperge
Asperges - Witte asperge
Aubergine - Eierplant
Augurk
Avocado - Advocaatpeer
Azuki bonen
Baileys Irish Cream
Bakpoeder
Balsamico azijn
Bamboe - Bamboescheuten
Bananen
Basilicum
Bernagie
Beschuit
Biefstuk - Steak
Bieslook
Bladpeterselie - Platte peterselie
Blauwe bosbes
Bleekselder - Bleekselderij
Bloedworst
Bloem
Bloemkool
Bloemsuiker - Poedersuiker
Blonde Leffe
Blue curacao
Boekweitmeel
Bonenkruid
Bonitovlokken - katsuoboshi
Boter
Boterboon - Wasboon
Bottarga
Braambes
Brandnetel
Bresaola
Brickdeeg
Brie kaas
Broccoli
Bruine suiker - Basterdsuiker - Bastaardsuiker
Bulgur
Butternutpompoen
Cacaopoeder
Calvados
Camembertkaas
Campari
Cantal kaas
Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
Carambola - Stervrucht - Sterfruit
Carpaccio
Cava
Cavaillon meloen
Cayennepeper
Champagne
Chardonnaywijn
Chartreuse
Cheddar kaas
Chili peper - Spaanse peper - Groene of Rode peper
Chilipoeder
Chimay
Chinees vijfkruidenpoeder
Chinese kool
Chinese thee - Oolong thee
Chocolade
Chokotoff
Chorizo
Cider
Ciderazijn
Citroen
Citroengras
Citroenmelisse
Citroensap
Citroentijm
Citroenverbena
Cognac
Cointreau
Cola
Comte kaas
Courgette - Mergpompoen
Couscous
Creme de cacao
Creme de cassis
Creme de menthe
Cremepate
Dadel
Daikon of witte rammenas
Daslook
De gele stekelzwam
Dille
Donkere Leffe
Dragon
Dragonazijn
Drambuie
Druif
Druivenblad
Druivenpitolie
Duif
Duvel Moortgat
Eekhoorntjesbrood
Eend
Eieren
Eikenbladsla
Emmental kaas
Enoki
Erwten
Espresso koffie
Everzwijn
Fazant
Fenegriek
Fetakaas
Filodeeg
Foelie
Fontina
Forel
Frambozen
Frambozenazijn
Frambozenbier
Frambozenbrandewijn
Frangelico - Hazelnootlikeur
Frankfurter
Frituurvet - Frituurolie
Galangawortel
Gamba
Gandaham
Gans
Ganzenlever
Garam marsala
Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
Gedroogde gist
Gedroogde muntthee
Geep - Meivis
Gehakt
Geitenkaas
Gekonfijt fruit
Gelatine
Gele bonensaus
Gele paprika
Gember
Gembersiroop
Gentiaanwortel
Geraspte kaas
Gerst
Geuzebier
Gewone boon
Gin
Glasnoedels
Glucose - Glucosesiroop
Gorgonzola
Goudbrasem - Dorade
Goudse kaas - Gouda
Granaatappel
Grand Marnier
Grenadine
Griet
Groene paprika
Grote Pieterman
Gruyere kaas
Haas
Haloumi kaas
Harder
Haring
Harissa
Havermout
Hazelnoot
Hazelnootolie
Heek
Heilbot
Hert
Hesp - Ham
Hibiscus Roselle
Hinde
Hoegaarden witbier
Hoisinsaus
Honing
Hopscheut
Hot dog worst
Hysop
IJsbergsla - IJssla
Indonesische witte curry
Inktvis - Pijlinktvis
Inktvisinkt
Italiaanse kruiden
Jabugoham
Jenever
Jeneverbes
Jonge kaas
Kabeljauw
Kalfsbotten - kalfsbeenderen
Kalkoen
Kamille
Kandijsiroop
Kaneel
Kangoeroe
Kappertjes
Kardemom
Karnemelk - Botermelk
Karwijzaad
Kastanje
Kaviaar
Kersen
Kervel
Kervelwortel
Ketjap manis
Kidneyboon - Nierboon - Rode boon
Kikkerbilletjes
Kikkererwten
Kip - Scharrelkip - Braadkip
Kippefilet
Kippenkarkas
Kippenkruiden
Kirsch
Kiwi - Chinese kruisbes
Klop klop
Knakworst
Knoflookolie
Knolselder
Koffielikeur
Kokkel - Eetbare Hartschelp - Kokhaan
Kokosmelk - Klappermelk - kokosroom
Kokosnoot
Kombu
Komijn - Comino - Jintan
Komkommer
Konijn
Koolraap - Knolraap
Koolrabi
Koolzaadolie
Koriander
Korianderwortel
Korianderzaad
Kouseband - Kousenband
Krab
Kreeft
Kreukels - Alikruik
Kriek
Kriekbier
Kristalsuiker - Tafelsuiker
Kritharaki
Kropsla - Sla
Kruidenkaas
Kruidnagel
Kruisbes
Krulsla
Kumquat
Kurkuma - Geelwortel
Kurrie - Kerrie
Kwark - Platte kaas
Kwartel
Kweepeer
Lam - Schaap
Lamsoor
Lange vingers
Langoest
Langoustine - Noorse kreeft
Laurier
Lavas - Maggiplant
Lavendel
Lever
Lijnzaad
Limoen
Limoensap
Lindebloem
Linzen
Look - Knoflook
Lotuswortel
Luikse siroop - Luikse stroop
Lychees
Maanzaad
Maanzaad
Maatjes - Jonge haring - Hollandse nieuwe
Macadamianoot
Macaroni
Madeirawijn
Madera - Madeira
Mais
Maisolie
Maizena - Aardappelzetmeel
Makreel
Manchego kaas
Mandarijnen
Mandarin Napoleon
Mango
Marjolein
Marsala wijn
Marshmallows
Mascarpone
Melk
Meloen
Mergpijp
Merlotwijn
Midori - Meloenlikeur
Mierikswortel
Mihoen
Mirin - Japanse kookwijn
Miso
Morieltjes
Mosselen
Mosterd - Mostaard
Mosterdpoeder
Mosterdzaad
Moutazijn
Mozzarella
Munt
Mycryo - Cacaoboter
Naaldboon
Nectarine
Noilly Prat
Nootmuskaat - Muskaatnoot
Nori
Notenolie
Octopus - Achtarm
Oesters
Oestersaus
Oesterzwam
Okkernoot
Olijfolie
Olijven
Oploskoffie - Koffiepoeder - Koffiebonen
Oranjebloesemwater
Oregano - Wilde Marjolein
Orval
Oud Bruggekaas
Paardenvlees
Paddestoelen - Champignons
Paksoi
Paling - Aal
Palmnoot
Pancetta
Paneermeel
Pangasius
Papaja - Papaya
Paprikapoeder
Parelhoen
Parmaham
Parmezaanse kaas
Passata
Passievrucht
Pastinaak
Pastis - Ricard - Anijsdrank
Pata Negra Iberico ham
Patrijs
Pecannoot
Pecorinokaas
Peer
Pelgrim kaas
Peper
Pepermunt
Perzik
Peterselie
Peterseliestengels
Piepkuiken
Pijnboompitten
Pijpajuin - Lenteajuin
Pilsbier
Piment d espelette
Pimentbes - Pimentkorrel
Pimms No. 1 punch
Pindakaas
Pindanoot
Pineau des Charentes
Pistachenoot
Pitabroodje
Pladijs - Schol
Poire Williams
Polenta
Pompelmoes
Pompoen
Porto
Postelein
Prei
Preischeuten
Provencaalse kruiden
Pruikzwam
Pruimen
Puddingpoeder
Puntpaprika
Quinoa
Raap
Raapsteel
Rabarber
Radicchio
Radijs
Ras-el-hanout
Reblochonkaas
Ree
Reuzel - Smout
Ricotta
Riesling wijn
Rietsuiker
Rijst
Rijstazijn
Rijstmeel
Rijstnoedels
Rijstpapier
Rijstwijn
Rivierkreeft
Robiolakaas
Rode biet
Rode bosbes - Vossenbes
Rode kookwijn
Rode kool
Rode paprika
Rode wijnazijn
Rodenbach
Rog
Roggebrood
Romanesco
Romeinse sla
Roodbaars
Roodlof - Radicchio rosso
Room
Roomkaas
Roquefort kaas
Rose kookwijn
Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
Rozemarijn
Rozen - Rozenblaadjes - Rozenbottel
Rozenwater
Rozijnen
Rucola - Raketsla
Rum
Runderschenkel
Rundertong
Rundsvlees
Saffloerolie - Distelolie
Saffraan
Sake
Salami
Salie
Sardien - Sardine
Sauterne wijn
Savooikool - Groene kool
Scampi
Scheermessen - Ensis
Schelvis
Schorseneer
Selder - Selderij - Stoofselder
Selderzaad - Selderijzaadjes
Selderzout - Selderijzout
Serranoham
Sesamolie
Sesamzaad
Sherry - Xeres
Shiitake, shiitaki of Shii-taki
Shoyu
Sinaasappel
Sinaasappelsap
Sint-Jacobsschelp
Sjalot
Sluimerewten - Labboon
Snijboon
Snoek
Snoekbaars - Zander
Soja
Soja olie
Sojamelk
Sojasaus
Sojascheuten of tauge
Spaghetti
Speculaaskruiden - Koekkruiden
Spek
Spekboon
Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
Spinazie
Spitskool
Sprot - Noorse sardien - Schardijn
Spruiten
Steenbolk - Steenwijting
Stemgember
Steranijs
Stilton kaas
Stokbrood
Struisvogel
Sumak
Szechuanpeper - Sechuanpeper
Tabasco
Tafelbier
Tagatesse
Tahini - sesamzaadpasta
Tandoori kruiden
Tapijtschelp
Tapioca
Tarama - Gerookte kabeljauwkuit
Tarbot
Tarwegries - Griesmeel
Tellines
Tempeh
Tequila
Tijm
Tilapia
Toast - Toastbrood
Tofu - Tofoe
Tomaten
Tomatenketchup
Tomatenpuree
Tomatensap
Tong - Zeetong
Tongschar
Tonic
Tonijn
Tonkaboon
Tortilla - Bloemtortilla
Trasi - Garnalenpasta
Triple sec
Trompettes de mort
Truffel
Truffelnat
Truffelolie
Udon of soba noodles
Uier
Vacherin kaas
Valdeonkaas
Vanille - Vanillestok
Varkenshaas
Varkenshammetje
Varkenspoot
Varkensrib
Varkensstaart
Varkensvlees
Veenbessen
Veldsla
Venkel
Venkelzaad
Venusschelp
Vermouth
Verse gist
Victoriabaars of Nijlbaars
Vierkruidenpoeder
Vijgen
Visgraten
Vissaus - Nam Pla
Vlierbes
Warmoes - snijbiet
Wasabi
Water
Waterkers
Watermeloen
Waterspinazie
Weidekringzwam
Westmalle
Whisky - Whiskey
Wijngaardslak
Wijting
Wit brood
Witloof - Witlof
Witte bonen
Witte chocolade
Witte kookwijn
Witte kool
Witte wijnazijn
Wodka
Wontonvelletjes
Worcestershiresaus - Worcestersaus
Worst
Wortel
Wortelsap
Xeresazijn
Yoghurt
Yuzu
Zalm
Zee egel
Zeebaars
Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
Zeekraal
Zeewolf
Zeezout
Zevenblad
Zilverui
Zoete aardappel - Bataat
Zoethout
Zonnebloemolie
Zonnevis
Zout
Zuring
Zurkel - Veldzuring
Zuurkool
Zwaardvis
Zwarte aalbes - Cassis
Zwarte bonensaus
Zwarte en witte pensen en bloedworst
Zwarte thee
Zwezerik - Kalfszwezerik
Recepten met Laurier
Geroosterde kippenbout
Kwartels met savooikool
Waterzooi van kip
Blanke botersaus
Tomatensaus
Lamsnavarin met lentegroenten
Runderstoofvlees op Vlaamse wijze
Varkenshaasje op de wijze van Brussel
Bisque van garnalen
Het koken van kreeft
Fond van eend
Fond van rivierkreeftjes
Bruine kalfsfond
Gevogeltefonds
Fond van rundsvlees - blanke fond
Visfumet voor soepen
Bisque de langoustines - Romige langoestinesoep
Runderbouillon
Romige mosselsoep met zuring
Groentenbouillon met tuinkruiden
Rode kool met honing en balsamicoazijn
Pikante rode paprikasaus
Wildfond
Osso bucco met tagliatelle
Pastasaus - Tomatensaus
Gemarineerde geitenkaas met nectarine en dressing met honing en peperkorrels
Coq au vin - Haantje in wijnsaus
Fond van konijn
Stoemp van aardappelen, groenten en spruitjes
Stoofschotel van lamsschouder, aardappelen en tomaten
Gentse hutsepot met lamsvlees
Stoofschotel uit de Ardennen
Puree van gekonfijte knoflook
Maderasaus - Madeirasaus
Gestoofd konijn in mosterdroomsaus
Asperge veloute
Court bouillon
Mosselen natuur
Provencaalse mosselen
Vlaamse hutsepot
Garnalensoep
Piepkuiken met sjalottensaus
Runderstoofvlees met rode sjalotten
Aspic van Zalm en scampi in een gelei van visfumet
Choronsaus
Bouillon van rundertong
Aromatische kruidenolie van rozemarijn, tijm, oregano, dragon of salie
Citroen - gerst - lauriersap
Aromatische azijn
Kruidige peren met gember
Mango of Papaja-Citroen relish
Kreeftensaus
Kabeljauwhaasje op vel gebakken in de oven
Mosselen met bier
Stoofvlees met rode wijn
Rodekool met rietsuiker, honing, speculaas en gebakken appeltjes
Sinaasappelsaus met doorzichtige sinaasappelzestes
Demi-glacesaus voor gevogelte met cognac en madeira
Laurier - Amandel ijsrol
Een gemarmerde terrine van ganzelever met kruiden
Fricassee van scharrelkip in dragonroomsaus
Wilde eend gekarameliseerd met honing en kersen
Kaassouffle
Jachtschotel
Varkenskoteletten met gekarameliseerde ajuin
Gestoofde ossenstaartschotel
Gnocchi alla romana
Warme linzensalade met Sint-Jacobsoesters en mosterddressing
Pastinaakpuree
Lamsfond
Heldere ossenstaartsoep
Kip kurrie op grootmoeders wijze
Rundertong in madeirasaus - Ossetong
Balletjes in tomatensaus
Calderade
Gestoofde haas
Geklaarde bouillon van bosduiven met bospaddestoelen
Gebraden duif op grootmoeders wijze
Gestoofd konijn op grootmoeders wijze
Escabeche van paddestoelen en artisjok
Vissoep Neptunus
Kreeft op Amerikaanse wijze
Kreeft op de wijze van de kardinaal
Kreeft op de wijze van Thermidor
Provencaals stoofvlees
Gebraden varkenschouderstuk
Boeuf a la mode
Gebraden gans met een vulling van pruimen en noten
Gevulde kalkoen uit de oven - Kerstkalkoen
Gepocheerde zalm in champagne
Engelse room - Creme Anglaise - Eiercustard met laurier en sinaasappel
Kip met 40 tenen knoflook
Gestoofd konijn met pruimen
Zuurkool uit de Elzas met varkensvlees en worst
Linzen met worst
Mosselen a la creme Normande
Vis in lichte bouillon met groenten : Poisson a la nage
Rogvleugel met bruine boter en kappertjes
Doperwten op zijn Frans
Ajuinsoep
Preisoep
Zurkelsoep
Vol-au-vent of koninginnehapje
Vol-au-vent of Koninginnehapje met balletjes en champignons
Wildmarinade
Gestoofd konijn met pruimen in frambozenbier
Consomme van shiitake
Tomatenwater
Bourride met zeevis, mosselen en garnalen
Gekonfijt varkensvlees met linzen, hazelnoot, raketsla en geitenkaas
Kwartelbouillon
Geitenkaassouffle met geroosterde knoflook
Osso bucco van kalkoen
Zeevruchtencocktail met cognacroomsaus
Aspergeroomsoep
Pilaf rijst
Blanke botersaus voor visgerechten
Rode botersaus voor visgerechten
Demi-glacesaus van bruine fond voor vleesgerechten
Bordelaisesaus
Toscaanse bonensoep
Mosselen met oude geuze en mosterdroom
Stoofpotje van varkensvlees en groenten
Provencaalse daube
Europese bastilla met kip - Pastilla met kip
Varkensgebraad met provencaalse saus en pasta
Marinade voor varkensvlees
Gegratineerde kabeljauw met spinazie
Tarbot en tong duglere
Tagine-Tajine met kwartel en abrikozen
Brochette van zeeduivel met laurier
Kruidenzout - vleeskruiden
Marinade Long Island
Marinade van knoflook en limoen in sinaasappelsap
Cannelloni met een vulling van krab, kabeljauw en prei
Paardenstoofvlees met Orval
Italiaanse basistomatensaus
Fumet van bosduif met champignons
Vleesmarinade
Zoetzure zilverajuintjes
Moussaka met witte bonen en aubergines
Kalfsblanket op grootmoederswijze
Kalfsblanket op oud Franse wijze
Gebraden kip met citroen
Rodekool salade met groene paprika en pijnboompitten
Gebakken kabeljauwstaart
Knolseldersoep met Stiltonkaas
Chili con pollo - Chili met kip
Rijst met groenten en gekarameliseerde ajuin
Civet van haas
Rilettes van varkensvlees
Rilettes van buikspek met witte wijn
Geitenkaas in olie met tuinkruiden
Mosterd met kruiden
Stoofschotel van lam, groene kool, spek en orval
Stoofschotel van varkensstoofvlees, groene kool, spek en orval
Zuurkool van groene kool
Gekookte basmatirijst in gevogeltefond
Gevogeltebouillon
Tomatensaus voor visbereidingen
Tomatensaus voor vleesbereidingen
Kruidenolie voor het grillen van vlees - vis en gevogelte
Kabeljauwsoep
Halaszle - Hongaarse vissoep
Kardinaalsoep met zoete room
Sauerbraten - sterk gemarineerd rundsvlees
Sauerbraten - sterk gemarineerd rundsvlees met rozijnen en amandelen
Varkensrollade met kruidenvulling
Runderhart in wijnsaus
Pittige rode kool
Aspergeroomsoep op basis van visfumet
Kruidenboeket - Bouquet garni voor schape- en lamsvlees
Kruidenboeket - Bouquet garni voor rundvlees
Kruidenboeket - Bouquet garni voor varkensvlees
Kruidenboeket - Bouquet garni voor wildgerechten
Kruidenboeket - Bouquet garni voor eend
Kruidenboeket - Bouquet garni voor gans
Kruidenboeket - Bouquet garni voor provencaalse gerechten
Gastrique originele versie
Aspergebouillon
Appel-pompoenchutney
Blanke fonds van kalfsbeenderen
Bruine gevogeltefonds
Visfumet voor sauzen
Runderstoofvlees op Vlaamse wijze Halal voor Abdel Johri
Lentestoofpot met kip op de wijze van Ann
Bouillon van champignons
Witte wijnsaus voor visgerechten deluxe
Erwtensoep met ajuin
Erwtensoep met prei
Gemarineerd konijn
Linzensoep met zuring
Zomersoep van selder, pompoen en komkommer
Vis en zeevruchten in eigen jus met prei en bladerdeeg
Mosselen a la Grecque
Kip met witbier, zilverajuin en spekjes
Rodenbachsoep met ajuin en champignons
Griekse aardappelen met citroen en kruiden
Albonisaus
Kreukels
Demi-glace saus van kwartel met porto
Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti
Wraps van zalm in een champagne vinaigrette
Kippenboutjes met witbier
Saus van gekarameliseerde zilverajuin met donkere Chimay
Demi-glacesaus met donkere Westmalle
Emulsie van schelpdieren
Lamstong natuur
Gestoofd konijn met kriekbier
Eendenragout
Gepocheerde eieren in rode wijnsaus
Kwartels natuur met hun demi-glacesaus
Rode kool met speculaaskruiden en appeltjes
Hazenrug in rode wijnsaus
Demi-glacesaus natuur voor gevogeltegerechten
Gemarineerde zeevruchten
Vitello tonato
Tomatenchutney
Kreeft a la nage
Kalfszwezeriken in roomsaus
Gebakken konijnrug met zijn demiglacesaus
Espuma met Parmezaanse kaas
Gepocheerde rogvleugel met kappertjessaus
Gemarineerd konijn op Spaanse wijze
Konijn met cider
Mosselen Saganaki
Witte currypasta voor Aziatische gerechten
Gestoofd konijn met spekjes en zilverajuin
Fond van duif - bosduif
Wilde eend met zijn demi-glacesaus
Vol-au-vent met witte asperges
Gevogelte - aspergefonds
Wildmarinade - minder zurige variant
Gestoofd wild konijn met spekjes en zilverajuintjes
Ovengegaard runderstoofvlees
Asperges op zijn Vlaams