Mijnverstand
Homepagina
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Zoek via ingredient
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Kooktips
Seizoensproducten
Keukenmateriaal
Keukentermen
Energiebesparing
Ecologisch koken
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
MijnVerstand
Kooktips
Keukenmateriaal
Energiebesparing
Ecologisch koken
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
Mijnverstand
De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
Zoek het ingredient
Aalbessen
Aardappel
Aardbeien
Aardbeienlikeur
Aardpeer - Topinamboer
Abrikozen
Agar-agar
Ahornsiroop - Esdoornsiroop
Ajuin - Ui
Alcohol
Alsem
Amandel
Amaretto
Ananas
Andijvie - Krulandijvie
Angostura bitters
Anijs
Ansjovis
Appel
Appelazijn
Appellikeur
Appelsap
Aquavit
Arachide olie
Armagnac
Artisjok
Asperges - Groene asperge
Asperges - Witte asperge
Aubergine - Eierplant
Augurk
Avocado - Advocaatpeer
Azuki bonen
Baileys Irish Cream
Bakpoeder
Balsamico azijn
Bamboe - Bamboescheuten
Bananen
Basilicum
Bernagie
Beschuit
Biefstuk - Steak
Bieslook
Bladpeterselie - Platte peterselie
Blauwe bosbes
Bleekselder - Bleekselderij
Bloedworst
Bloem
Bloemkool
Bloemsuiker - Poedersuiker
Blonde Leffe
Blue curacao
Boekweitmeel
Bonenkruid
Bonitovlokken - katsuoboshi
Boter
Boterboon - Wasboon
Bottarga
Braambes
Brandnetel
Bresaola
Brickdeeg
Brie kaas
Broccoli
Bruine suiker - Basterdsuiker - Bastaardsuiker
Bulgur
Butternutpompoen
Cacaopoeder
Calvados
Camembertkaas
Campari
Cantal kaas
Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
Carambola - Stervrucht - Sterfruit
Carpaccio
Cava
Cavaillon meloen
Cayennepeper
Champagne
Chardonnaywijn
Chartreuse
Cheddar kaas
Chili peper - Spaanse peper - Groene of Rode peper
Chilipoeder
Chimay
Chinees vijfkruidenpoeder
Chinese kool
Chinese thee - Oolong thee
Chocolade
Chokotoff
Chorizo
Cider
Ciderazijn
Citroen
Citroengras
Citroenmelisse
Citroensap
Citroentijm
Citroenverbena
Cognac
Cointreau
Cola
Comte kaas
Courgette - Mergpompoen
Couscous
Creme de cacao
Creme de cassis
Creme de menthe
Cremepate
Dadel
Daikon of witte rammenas
Daslook
De gele stekelzwam
Dille
Donkere Leffe
Dragon
Dragonazijn
Drambuie
Druif
Druivenblad
Druivenpitolie
Duif
Duvel Moortgat
Eekhoorntjesbrood
Eend
Eieren
Eikenbladsla
Emmental kaas
Enoki
Erwten
Espresso koffie
Everzwijn
Fazant
Fenegriek
Fetakaas
Filodeeg
Foelie
Fontina
Forel
Frambozen
Frambozenazijn
Frambozenbier
Frambozenbrandewijn
Frangelico - Hazelnootlikeur
Frankfurter
Frituurvet - Frituurolie
Galangawortel
Gamba
Gandaham
Gans
Ganzenlever
Garam marsala
Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
Gedroogde gist
Gedroogde muntthee
Geep - Meivis
Gehakt
Geitenkaas
Gekonfijt fruit
Gelatine
Gele bonensaus
Gele paprika
Gember
Gembersiroop
Gentiaanwortel
Geraspte kaas
Gerst
Geuzebier
Gewone boon
Gin
Glasnoedels
Glucose - Glucosesiroop
Gorgonzola
Goudbrasem - Dorade
Goudse kaas - Gouda
Granaatappel
Grand Marnier
Grenadine
Griet
Groene paprika
Grote Pieterman
Gruyere kaas
Haas
Haloumi kaas
Harder
Haring
Harissa
Havermout
Hazelnoot
Hazelnootolie
Heek
Heilbot
Hert
Hesp - Ham
Hibiscus Roselle
Hinde
Hoegaarden witbier
Hoisinsaus
Honing
Hopscheut
Hot dog worst
Hysop
IJsbergsla - IJssla
Indonesische witte curry
Inktvis - Pijlinktvis
Inktvisinkt
Italiaanse kruiden
Jabugoham
Jenever
Jeneverbes
Jonge kaas
Kabeljauw
Kalfsbotten - kalfsbeenderen
Kalkoen
Kamille
Kandijsiroop
Kaneel
Kangoeroe
Kappertjes
Kardemom
Karnemelk - Botermelk
Karwijzaad
Kastanje
Kaviaar
Kersen
Kervel
Kervelwortel
Ketjap manis
Kidneyboon - Nierboon - Rode boon
Kikkerbilletjes
Kikkererwten
Kip - Scharrelkip - Braadkip
Kippefilet
Kippenkarkas
Kippenkruiden
Kirsch
Kiwi - Chinese kruisbes
Klop klop
Knakworst
Knoflookolie
Knolselder
Koffielikeur
Kokkel - Eetbare Hartschelp - Kokhaan
Kokosmelk - Klappermelk - kokosroom
Kokosnoot
Kombu
Komijn - Comino - Jintan
Komkommer
Konijn
Koolraap - Knolraap
Koolrabi
Koolzaadolie
Koriander
Korianderwortel
Korianderzaad
Kouseband - Kousenband
Krab
Kreeft
Kreukels - Alikruik
Kriek
Kriekbier
Kristalsuiker - Tafelsuiker
Kritharaki
Kropsla - Sla
Kruidenkaas
Kruidnagel
Kruisbes
Krulsla
Kumquat
Kurkuma - Geelwortel
Kurrie - Kerrie
Kwark - Platte kaas
Kwartel
Kweepeer
Lam - Schaap
Lamsoor
Lange vingers
Langoest
Langoustine - Noorse kreeft
Laurier
Lavas - Maggiplant
Lavendel
Lever
Lijnzaad
Limoen
Limoensap
Lindebloem
Linzen
Look - Knoflook
Lotuswortel
Luikse siroop - Luikse stroop
Lychees
Maanzaad
Maanzaad
Maatjes - Jonge haring - Hollandse nieuwe
Macadamianoot
Macaroni
Madeirawijn
Madera - Madeira
Mais
Maisolie
Maizena - Aardappelzetmeel
Makreel
Manchego kaas
Mandarijnen
Mandarin Napoleon
Mango
Marjolein
Marsala wijn
Marshmallows
Mascarpone
Melk
Meloen
Mergpijp
Merlotwijn
Midori - Meloenlikeur
Mierikswortel
Mihoen
Mirin - Japanse kookwijn
Miso
Morieltjes
Mosselen
Mosterd - Mostaard
Mosterdpoeder
Mosterdzaad
Moutazijn
Mozzarella
Munt
Mycryo - Cacaoboter
Naaldboon
Nectarine
Noilly Prat
Nootmuskaat - Muskaatnoot
Nori
Notenolie
Octopus - Achtarm
Oesters
Oestersaus
Oesterzwam
Okkernoot
Olijfolie
Olijven
Oploskoffie - Koffiepoeder - Koffiebonen
Oranjebloesemwater
Oregano - Wilde Marjolein
Orval
Oud Bruggekaas
Paardenvlees
Paddestoelen - Champignons
Paksoi
Paling - Aal
Palmnoot
Pancetta
Paneermeel
Pangasius
Papaja - Papaya
Paprikapoeder
Parelhoen
Parmaham
Parmezaanse kaas
Passata
Passievrucht
Pastinaak
Pastis - Ricard - Anijsdrank
Pata Negra Iberico ham
Patrijs
Pecannoot
Pecorinokaas
Peer
Pelgrim kaas
Peper
Pepermunt
Perzik
Peterselie
Peterseliestengels
Piepkuiken
Pijnboompitten
Pijpajuin - Lenteajuin
Pilsbier
Piment d espelette
Pimentbes - Pimentkorrel
Pimms No. 1 punch
Pindakaas
Pindanoot
Pineau des Charentes
Pistachenoot
Pitabroodje
Pladijs - Schol
Poire Williams
Polenta
Pompelmoes
Pompoen
Porto
Postelein
Prei
Preischeuten
Provencaalse kruiden
Pruikzwam
Pruimen
Puddingpoeder
Puntpaprika
Quinoa
Raap
Raapsteel
Rabarber
Radicchio
Radijs
Ras-el-hanout
Reblochonkaas
Ree
Reuzel - Smout
Ricotta
Riesling wijn
Rietsuiker
Rijst
Rijstazijn
Rijstmeel
Rijstnoedels
Rijstpapier
Rijstwijn
Rivierkreeft
Robiolakaas
Rode biet
Rode bosbes - Vossenbes
Rode kookwijn
Rode kool
Rode paprika
Rode wijnazijn
Rodenbach
Rog
Roggebrood
Romanesco
Romeinse sla
Roodbaars
Roodlof - Radicchio rosso
Room
Roomkaas
Roquefort kaas
Rose kookwijn
Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
Rozemarijn
Rozen - Rozenblaadjes - Rozenbottel
Rozenwater
Rozijnen
Rucola - Raketsla
Rum
Runderschenkel
Rundertong
Rundsvlees
Saffloerolie - Distelolie
Saffraan
Sake
Salami
Salie
Sardien - Sardine
Sauterne wijn
Savooikool - Groene kool
Scampi
Scheermessen - Ensis
Schelvis
Schorseneer
Selder - Selderij - Stoofselder
Selderzaad - Selderijzaadjes
Selderzout - Selderijzout
Serranoham
Sesamolie
Sesamzaad
Sherry - Xeres
Shiitake, shiitaki of Shii-taki
Shoyu
Sinaasappel
Sinaasappelsap
Sint-Jacobsschelp
Sjalot
Sluimerewten - Labboon
Snijboon
Snoek
Snoekbaars - Zander
Soja
Soja olie
Sojamelk
Sojasaus
Sojascheuten of tauge
Spaghetti
Speculaaskruiden - Koekkruiden
Spek
Spekboon
Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
Spinazie
Spitskool
Sprot - Noorse sardien - Schardijn
Spruiten
Steenbolk - Steenwijting
Stemgember
Steranijs
Stilton kaas
Stokbrood
Struisvogel
Sumak
Szechuanpeper - Sechuanpeper
Tabasco
Tafelbier
Tagatesse
Tahini - sesamzaadpasta
Tandoori kruiden
Tapijtschelp
Tapioca
Tarama - Gerookte kabeljauwkuit
Tarbot
Tarwegries - Griesmeel
Tellines
Tempeh
Tequila
Tijm
Tilapia
Toast - Toastbrood
Tofu - Tofoe
Tomaten
Tomatenketchup
Tomatenpuree
Tomatensap
Tong - Zeetong
Tongschar
Tonic
Tonijn
Tonkaboon
Tortilla - Bloemtortilla
Trasi - Garnalenpasta
Triple sec
Trompettes de mort
Truffel
Truffelnat
Truffelolie
Udon of soba noodles
Uier
Vacherin kaas
Valdeonkaas
Vanille - Vanillestok
Varkenshaas
Varkenshammetje
Varkenspoot
Varkensrib
Varkensstaart
Varkensvlees
Veenbessen
Veldsla
Venkel
Venkelzaad
Venusschelp
Vermouth
Verse gist
Victoriabaars of Nijlbaars
Vierkruidenpoeder
Vijgen
Visgraten
Vissaus - Nam Pla
Vlierbes
Warmoes - snijbiet
Wasabi
Water
Waterkers
Watermeloen
Waterspinazie
Weidekringzwam
Westmalle
Whisky - Whiskey
Wijngaardslak
Wijting
Wit brood
Witloof - Witlof
Witte bonen
Witte chocolade
Witte kookwijn
Witte kool
Witte wijnazijn
Wodka
Wontonvelletjes
Worcestershiresaus - Worcestersaus
Worst
Wortel
Wortelsap
Xeresazijn
Yoghurt
Yuzu
Zalm
Zee egel
Zeebaars
Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
Zeekraal
Zeewolf
Zeezout
Zevenblad
Zilverui
Zoete aardappel - Bataat
Zoethout
Zonnebloemolie
Zonnevis
Zout
Zuring
Zurkel - Veldzuring
Zuurkool
Zwaardvis
Zwarte aalbes - Cassis
Zwarte bonensaus
Zwarte en witte pensen en bloedworst
Zwarte thee
Zwezerik - Kalfszwezerik
Recepten met Citroensap
Oesters met dragon
Pittige citrusschelpen
Vlees- of Kipkroketten
Aioli - provencaalse looksaus
Blanke botersaus
Garnaalkroketten
Bruine saus met sinaasappel
Mosselen en sint-jacobsschelpen met prei-avocadosaus
Waterzooi van vis
Roereieren met garnalen
Feuillete van paling en kikkerbilletjes met salie
Gebakken zalm met een saus van waterkers en spinazie
Mayonaisesaus
Coctailsaus - Cocktailsaus
Gecolleerde mayonaisesaus
Mayonaise met dille
Gribichesaus
Groene saus
Remouladesaus
Tartaarsaus
Kalamaris - Gefrituurde inktvis
Zuiderse tartaarsaus
Vruchtensalade met schuimige saus
Gegratineerde mosselen
Gebakken knolselder
Kippeborst met asperges en aardappelpuree
Wortelsalade met mosterd-sherry dressing
Zomerse aardappelsalade
Pasta salade van mais, tomaat, appel en ui met tuinkruiden dressing
Fruitmousse Mango, Framboos, Aardbei, Kiwi, Ananas, Lychee,...
Aardbeienbavarois
Smoothie van aardbeien, frambozen en bosbessen
Pittige linzensalade
Italiaanse pastasalade
Spaghetti - frutti di mare - met zeevruchten
Kwartel met citroen en salie
Gebakken inktvis
Gefrituurde champignons met Bearnaisesaus
Muntbowl
Marsepein
Frambozenbavarois
Pralines van rauwe zalm
Yoghurtdressing met verse tuinkruiden
Sinaasappelsaus met doorzichtige sinaasappelzestes
Tapenade van zwarte olijven
Zalmrolletjes gevuld met avocado
Gevulde paprika met wilde rijst, aubergine en tomaat
Perentaart Bourdaloue
Citroentaart
Warme appelsabayon
Charlotte met rode vruchten
Wit taartglazuur
Creme van aubergine
Creme van artisjok
Pittige wasabi-ketchup
Yoghurtdressing op basis van eierdooier en mosterd
Gemarineerde kabeljauw in rauwe ham op een bedje van tomaat mozzarella
Tapenade van zongedroogde tomaten, olijven en oregano
Tonijnsalade
Tapenade van sardine
Pittige tapenade van ansjovis en sardine
Tapenade van feta
Penne met een pesto van olijven en pistachenoten
Knoflook-honingdressing
Warme mosterd dressing met sesamzaad
Knoflook-komijndressing
Chutney van sinaasappel
Kruimeldeeg - Zoet kruimeldeeg
Maltaise saus - Hollandaise saus met bloedsinaasappelsap
Citroencouscous met rozijnen en pistachenoten
Spaghetti alla bottarga
Melitzanosalata - Auberginekaviaar met geroosterd pitabrood
Komkommergranite
Granite van vlierbloesem
Kruidenboter - Peterselieboter
Gegrillde visbrochette
Varkensgebraad met pruimen
Brandade van kabeljauw : Kabeljauwmousse
Gebakken tonijn in groene saus
Creme caramel
Poire belle helene - gepocheerde peren met chocoladesaus
Gekarameliseerde kip zoet-zuur
Vol-au-vent of koninginnehapje
Vol-au-vent of Koninginnehapje met balletjes en champignons
Puree van groene groenten en kruiden
Witte wijnsaus voor visgerechten
Kabeljauwhaasje gepocheerd in de oven
Citroencreme voor taartvulling
Koude komkommer-yoghurtsoep
Mayonaise met waterkers
Aardbeienmousse met een coulis van aardbeien
Brandade van gerookte forel
Panna cotta op basis van soja met vers fruit
Polpettes van aardappel en feta
Roomvinaigrette
Mayonaise met ras-el-hanout
Mayonaise met citroen
Lamsvlees op de wijze van Biryani
Rolletjes van rijstpapier met mihoen en scampi
Poivronade - Pesto van paprika
Gemarineeerde venkelsalade met dille
Venkelsalade met gekonfijte tomaat en ajuin in een citroenvinaigrette
Gestoofde witte kool
Tagine-Tajine van kip met gember, erwten en artisjok
Griekse octopussalade
Salata Ma Jibna
Muntvinaigrette
Vleesribben - Spare ribs marinade met bosbessen en groene peper
Kippenboutjes met citroen op de barbecue
Citroen ijsthee
Gegrillde shii-take op de barbecue
Penne met krab, garnaal en feta
Witte koolsalade met groene appel
Koude tomatensoep met yoghurt en zuiderse kruiden
Citroenkoekjes
Eendenborst met frambozensaus
Mousse van passievruchten met een aardbeiencoulis
Bretoense pannekoek met zalm en ricotta - La nordique
Tapiocacreme
Vruchtensiroop
Citroengranita
Hapje van kikkerbilletjes
Granaatappelvinaigrette
Witgekookte champignons - glacer a blanc
Carpaccio van gemarineerde Sint-Jacobsschelp
Vinaigrette met sojasaus
Snelle bereiding couscous
Vinaigrette met inktvisinkt
Kalfsblanket op oud Franse wijze
Kabeljauw op Baskische wijze
Anchoiade
Coulis van knoflook op basis van room
Granite van kersen
Granite van frambozen
Karnemelkdressing
Mangodressing met rode ajuin
Knoflookvinaigrette
Koude dragonsaus
Pasta met erwten en ricotta
Vol-au-vent kroketten
Soep van kropsla - Slasoep
Coulis van pindanoten
Gegrillde lamskoteletten in een yoghurtmarinade
Kipfilet met een korstje van curryyoghurt
Tofoeburgers met kikkererwten
Rauwe groenten met een dipsaus van spinazie, ricotta en feta
Rauwe groenten met een dipsaus van bonen en sesamzaadjes
Penne met rucolapesto, tomaatjes en mozzarella
Vispannetje
Kipkroketten met Parmezaanse kaas
Roomsoep met artisjok
Tagliatelle met gerookte zalm in roomsaus
Oliebollen met donker bier volgens Chantal Van Laere
Blanke botersaus met mosselsap en room
Gepocheerd kabeljauwhaasje met zijn mousselinesaus
Coulis van waterkers voor visgerechten
Visveloutesaus - witte saus van visfumet
Venkelravioli met roomsaus
Mousse van gerookte paling
Sorbet van jenever en citroen
Bavarois van sinaasappels
Bavarois van abrikozen
Tomatensalade met bananen
Yoghurtsaus met citroen
Rozijnensaus voor vleesgerechten
Poolse rozijnensaus voor vleesgerechten
Gebakken kalfslapje met Parmezaanse kaas
Roomsoep van schorseneer
Aardappelstoemp met schorseneren
Vismarinade
Kreeft op Creoolse wijze
Coulis van groene asperges
Mousse van gerookte paling
Groentensoep met vis
Kokos milkshake met komkommer en currypasta
Appelmoes met kaneel en kruidnagel
Appelmousseline met kaneel en kruidnagel
Cosmopolitan Punch
Cointreaupolitan
Gin Fizz
Gin Fizz Royal
Hollandaisesaus
Mousselinesaus
Runderstoofvlees op Vlaamse wijze Halal voor Abdel Johri
Bobotie op de wijze van B&B Ons Stee
Eenvoudige scampibrochette
Gegrillde makreel met citroen
Gemarineerde lamskoteletjes met lavendel
Gemarineerde kip met citroen en basilicum
Gegrilde eendenborst in soja-sherrymarinade
Koude rijstschotel met groenten op de wijze van Petrus
Hargekookte eieren op de wijze van Moscou
Summer Sandilla
Midori Sour
Geflambeerde aardbeien
Coulis van peterselie en knoflook
Mosselen a la Grecque
Wijtingfilet met sinaasappelboter en lamsoren
Zacht eitje met gerookte zalmsnippers, forelkuit en bieslookroom
Javanais
Vinaigrette met verse kruiden en Parmezaanse kaas
Aardbeien met slagroom
Abon - Indonesisch drooggebakken vlees
Skordalia looksaus
Roomijs van yoghurt en mandarijn
Boszorkanyhab - Hongaars heksenschuim
Gebakken eendenborsten met bigaradesaus
Champignons met groene kruiden en room
Kruidenboter - Champignonboter
Taartje met gerookte zalm en avocado
Opgevulde kalkoenlapjes, veenbesappeltje en knolselderpuree
Hazelnootbavarois
Perengratin met witte chocolade
Gebakken kabeljauwhaasje met hollandaisesaus
Gemarineerde zeevruchten
Erwtensoep met pesto
Kip-Parmezaanbolletjes
Flensjes - Pannenkoeken met bruine suiker en citroen
Klassieke tonatosaus voor Vitello Tonato
De klassieke rundercarpaccio
Tagine-Tajine met provencaalse groenten en zeetongfilets
Kruidenboter - Hofmeesterboter
Kruidenboter - Ansjovisboter met amandel
Scampi in korianderpesto op de wijze van Marleen
Kruidenboter - Kaviaarboter
Gebakken pladijs met botersaus
Yoghurtdressing met knoflook, dille en citroen
Gemarineerde scampibrochette met knoflook, witte wijn en citroensap
Gebakken roodbaarsfilet in citroenbotersaus
Barbecuesaus - marinade
Maatjessalade met tomaat, ajuin en appel