Mijnverstand
Homepagina
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Zoek via ingredient
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Kooktips
Seizoensproducten
Keukenmateriaal
Keukentermen
Energiebesparing
Ecologisch koken
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
MijnVerstand
Kooktips
Keukenmateriaal
Energiebesparing
Ecologisch koken
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
Mijnverstand
De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
Zoek het ingredient
Aalbessen
Aardappel
Aardbeien
Aardbeienlikeur
Aardpeer - Topinamboer
Abrikozen
Agar-agar
Ahornsiroop - Esdoornsiroop
Ajuin - Ui
Alcohol
Alsem
Amandel
Amaretto
Ananas
Andijvie - Krulandijvie
Angostura bitters
Anijs
Ansjovis
Appel
Appelazijn
Appellikeur
Appelsap
Aquavit
Arachide olie
Armagnac
Artisjok
Asperges - Groene asperge
Asperges - Witte asperge
Aubergine - Eierplant
Augurk
Avocado - Advocaatpeer
Azuki bonen
Baileys Irish Cream
Bakpoeder
Balsamico azijn
Bamboe - Bamboescheuten
Bananen
Basilicum
Bernagie
Beschuit
Biefstuk - Steak
Bieslook
Bladpeterselie - Platte peterselie
Blauwe bosbes
Bleekselder - Bleekselderij
Bloedworst
Bloem
Bloemkool
Bloemsuiker - Poedersuiker
Blonde Leffe
Blue curacao
Boekweitmeel
Bonenkruid
Bonitovlokken - katsuoboshi
Boter
Boterboon - Wasboon
Bottarga
Braambes
Brandnetel
Bresaola
Brickdeeg
Brie kaas
Broccoli
Bruine suiker - Basterdsuiker - Bastaardsuiker
Bulgur
Butternutpompoen
Cacaopoeder
Calvados
Camembertkaas
Campari
Cantal kaas
Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
Carambola - Stervrucht - Sterfruit
Carpaccio
Cava
Cavaillon meloen
Cayennepeper
Champagne
Chardonnaywijn
Chartreuse
Cheddar kaas
Chili peper - Spaanse peper - Groene of Rode peper
Chilipoeder
Chimay
Chinees vijfkruidenpoeder
Chinese kool
Chinese thee - Oolong thee
Chocolade
Chokotoff
Chorizo
Cider
Ciderazijn
Citroen
Citroengras
Citroenmelisse
Citroensap
Citroentijm
Citroenverbena
Cognac
Cointreau
Cola
Comte kaas
Courgette - Mergpompoen
Couscous
Creme de cacao
Creme de cassis
Creme de menthe
Cremepate
Dadel
Daikon of witte rammenas
Daslook
De gele stekelzwam
Dille
Donkere Leffe
Dragon
Dragonazijn
Drambuie
Druif
Druivenblad
Druivenpitolie
Duif
Duvel Moortgat
Eekhoorntjesbrood
Eend
Eieren
Eikenbladsla
Emmental kaas
Enoki
Erwten
Espresso koffie
Everzwijn
Fazant
Fenegriek
Fetakaas
Filodeeg
Foelie
Fontina
Forel
Frambozen
Frambozenazijn
Frambozenbier
Frambozenbrandewijn
Frangelico - Hazelnootlikeur
Frankfurter
Frituurvet - Frituurolie
Galangawortel
Gamba
Gandaham
Gans
Ganzenlever
Garam marsala
Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
Gedroogde gist
Gedroogde muntthee
Geep - Meivis
Gehakt
Geitenkaas
Gekonfijt fruit
Gelatine
Gele bonensaus
Gele paprika
Gember
Gembersiroop
Gentiaanwortel
Geraspte kaas
Gerst
Geuzebier
Gewone boon
Gin
Glasnoedels
Glucose - Glucosesiroop
Gorgonzola
Goudbrasem - Dorade
Goudse kaas - Gouda
Granaatappel
Grand Marnier
Grenadine
Griet
Groene paprika
Grote Pieterman
Gruyere kaas
Haas
Haloumi kaas
Harder
Haring
Harissa
Havermout
Hazelnoot
Hazelnootolie
Heek
Heilbot
Hert
Hesp - Ham
Hibiscus Roselle
Hinde
Hoegaarden witbier
Hoisinsaus
Honing
Hopscheut
Hot dog worst
Hysop
IJsbergsla - IJssla
Indonesische witte curry
Inktvis - Pijlinktvis
Inktvisinkt
Italiaanse kruiden
Jabugoham
Jenever
Jeneverbes
Jonge kaas
Kabeljauw
Kalfsbotten - kalfsbeenderen
Kalkoen
Kamille
Kandijsiroop
Kaneel
Kangoeroe
Kappertjes
Kardemom
Karnemelk - Botermelk
Karwijzaad
Kastanje
Kaviaar
Kersen
Kervel
Kervelwortel
Ketjap manis
Kidneyboon - Nierboon - Rode boon
Kikkerbilletjes
Kikkererwten
Kip - Scharrelkip - Braadkip
Kippefilet
Kippenkarkas
Kippenkruiden
Kirsch
Kiwi - Chinese kruisbes
Klop klop
Knakworst
Knoflookolie
Knolselder
Koffielikeur
Kokkel - Eetbare Hartschelp - Kokhaan
Kokosmelk - Klappermelk - kokosroom
Kokosnoot
Kombu
Komijn - Comino - Jintan
Komkommer
Konijn
Koolraap - Knolraap
Koolrabi
Koolzaadolie
Koriander
Korianderwortel
Korianderzaad
Kouseband - Kousenband
Krab
Kreeft
Kreukels - Alikruik
Kriek
Kriekbier
Kristalsuiker - Tafelsuiker
Kritharaki
Kropsla - Sla
Kruidenkaas
Kruidnagel
Kruisbes
Krulsla
Kumquat
Kurkuma - Geelwortel
Kurrie - Kerrie
Kwark - Platte kaas
Kwartel
Kweepeer
Lam - Schaap
Lamsoor
Lange vingers
Langoest
Langoustine - Noorse kreeft
Laurier
Lavas - Maggiplant
Lavendel
Lever
Lijnzaad
Limoen
Limoensap
Lindebloem
Linzen
Look - Knoflook
Lotuswortel
Luikse siroop - Luikse stroop
Lychees
Maanzaad
Maanzaad
Maatjes - Jonge haring - Hollandse nieuwe
Macadamianoot
Macaroni
Madeirawijn
Madera - Madeira
Mais
Maisolie
Maizena - Aardappelzetmeel
Makreel
Manchego kaas
Mandarijnen
Mandarin Napoleon
Mango
Marjolein
Marsala wijn
Marshmallows
Mascarpone
Melk
Meloen
Mergpijp
Merlotwijn
Midori - Meloenlikeur
Mierikswortel
Mihoen
Mirin - Japanse kookwijn
Miso
Morieltjes
Mosselen
Mosterd - Mostaard
Mosterdpoeder
Mosterdzaad
Moutazijn
Mozzarella
Munt
Mycryo - Cacaoboter
Naaldboon
Nectarine
Noilly Prat
Nootmuskaat - Muskaatnoot
Nori
Notenolie
Octopus - Achtarm
Oesters
Oestersaus
Oesterzwam
Okkernoot
Olijfolie
Olijven
Oploskoffie - Koffiepoeder - Koffiebonen
Oranjebloesemwater
Oregano - Wilde Marjolein
Orval
Oud Bruggekaas
Paardenvlees
Paddestoelen - Champignons
Paksoi
Paling - Aal
Palmnoot
Pancetta
Paneermeel
Pangasius
Papaja - Papaya
Paprikapoeder
Parelhoen
Parmaham
Parmezaanse kaas
Passata
Passievrucht
Pastinaak
Pastis - Ricard - Anijsdrank
Pata Negra Iberico ham
Patrijs
Pecannoot
Pecorinokaas
Peer
Pelgrim kaas
Peper
Pepermunt
Perzik
Peterselie
Peterseliestengels
Piepkuiken
Pijnboompitten
Pijpajuin - Lenteajuin
Pilsbier
Piment d espelette
Pimentbes - Pimentkorrel
Pimms No. 1 punch
Pindakaas
Pindanoot
Pineau des Charentes
Pistachenoot
Pitabroodje
Pladijs - Schol
Poire Williams
Polenta
Pompelmoes
Pompoen
Porto
Postelein
Prei
Preischeuten
Provencaalse kruiden
Pruikzwam
Pruimen
Puddingpoeder
Puntpaprika
Quinoa
Raap
Raapsteel
Rabarber
Radicchio
Radijs
Ras-el-hanout
Reblochonkaas
Ree
Reuzel - Smout
Ricotta
Riesling wijn
Rietsuiker
Rijst
Rijstazijn
Rijstmeel
Rijstnoedels
Rijstpapier
Rijstwijn
Rivierkreeft
Robiolakaas
Rode biet
Rode bosbes - Vossenbes
Rode kookwijn
Rode kool
Rode paprika
Rode wijnazijn
Rodenbach
Rog
Roggebrood
Romanesco
Romeinse sla
Roodbaars
Roodlof - Radicchio rosso
Room
Roomkaas
Roquefort kaas
Rose kookwijn
Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
Rozemarijn
Rozen - Rozenblaadjes - Rozenbottel
Rozenwater
Rozijnen
Rucola - Raketsla
Rum
Runderschenkel
Rundertong
Rundsvlees
Saffloerolie - Distelolie
Saffraan
Sake
Salami
Salie
Sardien - Sardine
Sauterne wijn
Savooikool - Groene kool
Scampi
Scheermessen - Ensis
Schelvis
Schorseneer
Selder - Selderij - Stoofselder
Selderzaad - Selderijzaadjes
Selderzout - Selderijzout
Serranoham
Sesamolie
Sesamzaad
Sherry - Xeres
Shiitake, shiitaki of Shii-taki
Shoyu
Sinaasappel
Sinaasappelsap
Sint-Jacobsschelp
Sjalot
Sluimerewten - Labboon
Snijboon
Snoek
Snoekbaars - Zander
Soja
Soja olie
Sojamelk
Sojasaus
Sojascheuten of tauge
Spaghetti
Speculaaskruiden - Koekkruiden
Spek
Spekboon
Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
Spinazie
Spitskool
Sprot - Noorse sardien - Schardijn
Spruiten
Steenbolk - Steenwijting
Stemgember
Steranijs
Stilton kaas
Stokbrood
Struisvogel
Sumak
Szechuanpeper - Sechuanpeper
Tabasco
Tafelbier
Tagatesse
Tahini - sesamzaadpasta
Tandoori kruiden
Tapijtschelp
Tapioca
Tarama - Gerookte kabeljauwkuit
Tarbot
Tarwegries - Griesmeel
Tellines
Tempeh
Tequila
Tijm
Tilapia
Toast - Toastbrood
Tofu - Tofoe
Tomaten
Tomatenketchup
Tomatenpuree
Tomatensap
Tong - Zeetong
Tongschar
Tonic
Tonijn
Tonkaboon
Tortilla - Bloemtortilla
Trasi - Garnalenpasta
Triple sec
Trompettes de mort
Truffel
Truffelnat
Truffelolie
Udon of soba noodles
Uier
Vacherin kaas
Valdeonkaas
Vanille - Vanillestok
Varkenshaas
Varkenshammetje
Varkenspoot
Varkensrib
Varkensstaart
Varkensvlees
Veenbessen
Veldsla
Venkel
Venkelzaad
Venusschelp
Vermouth
Verse gist
Victoriabaars of Nijlbaars
Vierkruidenpoeder
Vijgen
Visgraten
Vissaus - Nam Pla
Vlierbes
Warmoes - snijbiet
Wasabi
Water
Waterkers
Watermeloen
Waterspinazie
Weidekringzwam
Westmalle
Whisky - Whiskey
Wijngaardslak
Wijting
Wit brood
Witloof - Witlof
Witte bonen
Witte chocolade
Witte kookwijn
Witte kool
Witte wijnazijn
Wodka
Wontonvelletjes
Worcestershiresaus - Worcestersaus
Worst
Wortel
Wortelsap
Xeresazijn
Yoghurt
Yuzu
Zalm
Zee egel
Zeebaars
Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
Zeekraal
Zeewolf
Zeezout
Zevenblad
Zilverui
Zoete aardappel - Bataat
Zoethout
Zonnebloemolie
Zonnevis
Zout
Zuring
Zurkel - Veldzuring
Zuurkool
Zwaardvis
Zwarte aalbes - Cassis
Zwarte bonensaus
Zwarte en witte pensen en bloedworst
Zwarte thee
Zwezerik - Kalfszwezerik
Recepten met Witte kookwijn
Geroosterde kippenbout
Blanke botersaus
Tomatensaus
Bisque van garnalen
Paling in het groen
Het koken van kreeft
Fond van rivierkreeftjes
Fond van kreeft
Visfumet voor soepen
Sjalotjessaus
Bisque de langoustines - Romige langoestinesoep
Romige mosselsoep met zuring
Gebonden groentensoep met kreeft
Mosselen en sint-jacobsschelpen met prei-avocadosaus
Waterzooi van vis
Kikkerbilletjes in roomsaus met tuinkruiden
Gestoomde tarbot in roomsaus met kruiden en tomaat
Gefileerde tarbot met witloof en verse koriander
Gepocheerde tong met oesters en groene asperges
Salade met rivierkreeftjes en warme mousselinesaus
Oesters en mosselen in roomsaus met limoen en kiwi
Gebakken langoustines met paddestoelen en rode bessen
Saus van waterkers met look en witte wijn
Tomatensaus met basilicum
Spinaziesaus voor visgerechten
Osso bucco met tagliatelle
Pladijsfilets met mousselinesaus, champignons en garnalen
Paella a la Valencia
Gestoofd konijn in mosterdroomsaus
Fruitmousse Mango, Framboos, Aardbei, Kiwi, Ananas, Lychee,...
Court bouillon
Provencaalse mosselen
Risotto met oesterzwammen
Sint-jacobsschelpen met pittige paddestoelen
Stoofpotje van lamskoteletten met look en rozemarijn
Garnalensoep
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Amerikaans steaksaus with a kick rechtstreeks van de pan
Artisjokbodems met zalm en garnalen in wittewijngelei
Asperges en artisjokken met mousselinesaus
Mosselen op Brusselse wijze
Veloute met mosterd
Gefrituurde wijngaardslakken met witte wijnsaus
Brochette van mosselen op de wijze van Tolosa
Gepocheerde peren in witte wijn met chocoladesaus en pistachenootjes
Macaroni met scampi en mosselen
Vruchtengratin met ijs
Albondigas in tomatensaus (Gekruide balletjes)
Kreeftensaus
Vijgencompote
Asperges met Pata Negra en sabayon van witte wijn
Bouillabaise van mosselen - Mosselsoep
Pasta all amatriciana
Mosterdsabayon - Mosterdmousseline
Mouclade, een zuiders mosselgerechtje
Gratin van tomaat en aubergine met Parmaham en mozzarella
Asperges met kaviaar
Kalfszwezerik met champignonroomsaus
Gefrituurde lotte - goujonettes met bieslookroomsaus
Calderade
Gegratineerde Sint-Jacobsschelp
Vissoep Neptunus
Kreeft op Amerikaanse wijze
Forel met wittewijnroomsaus, bieslook, peterselie en amandelen
Kreeft op de wijze van de kardinaal
Kreeft op de wijze van Thermidor
Zeevruchtensalade met mossel en venusschelp
Vinaigrette met verse kruiden en kappertjes
Rug van jong konijn met sausje van rozemarijn, champignons en tomaatje
Gebraden varkenschouderstuk
Fricando
Teriyaki-marinade
Fettuccine met romige groentensaus
Waterkerssoep
Vacherin fondue : gebakken vacherin met knoflook en witte wijn
Erwtenpuree met munt
Dragonroomsaus
Zuurkool uit de Elzas met varkensvlees en worst
Blinde vinken - Gevulde kalfsrolletjes
Vis in lichte bouillon met groenten : Poisson a la nage
Poire belle helene - gepocheerde peren met chocoladesaus
Mangosoepje met basilicum
Gebakken courgettebloemen
Witte wijnsaus voor visgerechten
Kabeljauwhaasje gepocheerd in de oven
Mosselen uit de wok met look en witte wijn
Meivis in het groen
Prei-kokossoep met scampi
Pompoenrisotto met Parmezaanse kaas en mascarpone
Bourride met zeevis, mosselen en garnalen
Groene pepersaus voor wildbereidingen
Zwitserse kaasfondue met brood en groenten
Risotto met scampi
Risotto met eekhoorntjesbrood en knoflook
Arroz con pollo
Osso bucco van kalkoen
Pastei van kabeljauw en zalm
Gebraden hazerug met een champignon-wildsaus en gekarameliseerde appel
Wijngaardslakken in wittewijnsaus met champignons, kappertjes en rozijnen
Sint-Jacobsschelpen op provencaalse wijze
Risotto met gerookte zalm en citroen
Blanke botersaus voor visgerechten
Stoofpotje van varkensvlees en groenten
Kipterrine met abrikozen
Varkensgebraad met provencaalse saus en pasta
Lamskoteletten met look en erwtenpuree met munt
Tarbot en tong duglere
Ovengebakken wijting op zijn provencaals
Gegrillde shii-take op de barbecue
Cannelloni met een vulling van krab, kabeljauw en prei
Tagliatelle met gorgonzola
Konijnenbil met mosterd-dragonsaus
Saltimbocca alla Romana
Soepje van citrusvruchten
Spaghetti Napolitana
Moussaka met witte bonen en aubergines
Perzik in witte wijn
Gebakken risotto
Basisrecept risotto
Gestoomde kokkels met tuinkruiden
Mosselen met witte wijn
Kreeftensoep - Bisque van kreeft
Mosselen in het zuur
Kalfsblanket op oud Franse wijze
Kabeljauw op Baskische wijze
Risotto bianco
Risotto met venkel
Rabarberjelly
Getomateerde champignonsaus
Zalmroomsoep
Navarin van kreeft en Sint-Jacobsvruchten
Mangosorbet met witte wijn
Kruidenboter - Bearnaiseboter
Honingsaus
Pikante tomaat-yoghurt saus
Spaghetti bolognaise op basis van tempeh
Vispannetje
Bladerdeeggebakjes met kipvulling
Pittige wijnbouillon
Gevulde duiven met ham
Aardappelgnocchi met scampi
Tagliatelle in champignonsaus
Tagliatelle in verse champignonsaus
Everzwijnrug met Mandarin Napoleon-limoensaus
Rilettes van buikspek met witte wijn
Zuurkool van groene kool
Blanke botersaus met mosselsap en room
Venkelravioli met roomsaus
Tomatensaus voor visbereidingen
Kardinaalsoep met zoete room
Groene pepersaus voor gevogeltebereidingen
Groene pepersaus voor vleesbereidingen
Gevulde kalfsrollade met ham, eieren en spinazie
Varkenshaasje gevuld met pruimen
Gebakken kip in een getomateerde whiskeysaus
Kip op Baskische wijze
Gastrique snelle versie
Gastrique originele versie
Gemarineerde mosselen met citroengras en gember
Visfumet voor sauzen
Paddestoelenragout
Witte wijnsaus voor visgerechten deluxe
Tagliatelle met Sint-Jacobsschelpen
Hardgekookte eieren met tomatensaus
Soepje van meloen met scampi
Zarzuela
Vin dorange met gentiaanwortel
Vin dorange met jeneverbessen
Vin dorange met kaneel
Vin dorange met kruidnagel
Mosselen op de barbeque
Sorbet van basilicum, limoen en witte wijn
Gepocheerde ei met mousseline, soja scheuten en bladerdeeg
Vis en zeevruchten in eigen jus met prei en bladerdeeg
Mosselen a la Grecque
Oesters met waterkers en munt
Ganalensoep met kurrieroom
Huisgemaakte porto volgens Sibyl Mignon
Risotto met champignons
Waterzooi van Noordzee vis
Albonisaus
Op zijn vel gebakken zalm met boschampignons
Gevulde artisjokken
Gevulde artisjokken op de wijze van Lyon
Peren gegratineerd met een sabayon met muskaatwijn
Bercysaus
Broccoli met knoflook en witte wijn
Konijn met zwarte kersen
Tournedos met witte wijnsaus
Tomatensaus met witte wijn en basilicum
Risotto met wortelbrunoise
Emulsie van schelpdieren
Spaghetti met kip en wortel in roomsaus
Spaghetti met scampi , zongedroogde tomaat en rucola
Suppli
Risotto met kruidenolie
Provencaalse saus
Kreeft a la nage
Risotto met gemarineerde kippenblokjes en limoenolie
Kabeljauw duglere
Kandeel
Kalfsschenkel met tomaten champignonsaus
Kikkerbilletjes in bechamelsaus
Gemarineerd konijn op Spaanse wijze
Mosselen Saganaki
Mosselen met witte wijn, visfumet en boerenbrood
Vispannetje met zeetongrolletjes in saffraanroomsaus
Gemarineerde scampibrochette met knoflook, witte wijn en citroensap
Risotto met mais
Kalfsgebraad met gebroken pepersaus
Gebakken kip in chili-tomatensaus
Mosselen op Provencaalse wijze