Mijnverstand
Homepagina
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Zoek via ingredient
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Kooktips
Seizoensproducten
Keukenmateriaal
Keukentermen
Energiebesparing
Ecologisch koken
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
MijnVerstand
Kooktips
Keukenmateriaal
Energiebesparing
Ecologisch koken
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
Mijnverstand
De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
Zoek het ingredient
Aalbessen
Aardappel
Aardbeien
Aardbeienlikeur
Aardpeer - Topinamboer
Abrikozen
Agar-agar
Ahornsiroop - Esdoornsiroop
Ajuin - Ui
Alcohol
Alsem
Amandel
Amaretto
Ananas
Andijvie - Krulandijvie
Angostura bitters
Anijs
Ansjovis
Appel
Appelazijn
Appellikeur
Appelsap
Aquavit
Arachide olie
Armagnac
Artisjok
Asperges - Groene asperge
Asperges - Witte asperge
Aubergine - Eierplant
Augurk
Avocado - Advocaatpeer
Azuki bonen
Baileys Irish Cream
Bakpoeder
Balsamico azijn
Bamboe - Bamboescheuten
Bananen
Basilicum
Bernagie
Beschuit
Biefstuk - Steak
Bieslook
Bladpeterselie - Platte peterselie
Blauwe bosbes
Bleekselder - Bleekselderij
Bloedworst
Bloem
Bloemkool
Bloemsuiker - Poedersuiker
Blonde Leffe
Blue curacao
Boekweitmeel
Bonenkruid
Bonitovlokken - katsuoboshi
Boter
Boterboon - Wasboon
Bottarga
Braambes
Brandnetel
Bresaola
Brickdeeg
Brie kaas
Broccoli
Bruine suiker - Basterdsuiker - Bastaardsuiker
Bulgur
Butternutpompoen
Cacaopoeder
Calvados
Camembertkaas
Campari
Cantal kaas
Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
Carambola - Stervrucht - Sterfruit
Carpaccio
Cava
Cavaillon meloen
Cayennepeper
Champagne
Chardonnaywijn
Chartreuse
Cheddar kaas
Chili peper - Spaanse peper - Groene of Rode peper
Chilipoeder
Chimay
Chinees vijfkruidenpoeder
Chinese kool
Chinese thee - Oolong thee
Chocolade
Chokotoff
Chorizo
Cider
Ciderazijn
Citroen
Citroengras
Citroenmelisse
Citroensap
Citroentijm
Citroenverbena
Cognac
Cointreau
Cola
Comte kaas
Courgette - Mergpompoen
Couscous
Creme de cacao
Creme de cassis
Creme de menthe
Cremepate
Dadel
Daikon of witte rammenas
Daslook
De gele stekelzwam
Dille
Donkere Leffe
Dragon
Dragonazijn
Drambuie
Druif
Druivenblad
Druivenpitolie
Duif
Duvel Moortgat
Eekhoorntjesbrood
Eend
Eieren
Eikenbladsla
Emmental kaas
Enoki
Erwten
Espresso koffie
Everzwijn
Fazant
Fenegriek
Fetakaas
Filodeeg
Foelie
Fontina
Forel
Frambozen
Frambozenazijn
Frambozenbier
Frambozenbrandewijn
Frangelico - Hazelnootlikeur
Frankfurter
Frituurvet - Frituurolie
Galangawortel
Gamba
Gandaham
Gans
Ganzenlever
Garam marsala
Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
Gedroogde gist
Gedroogde muntthee
Geep - Meivis
Gehakt
Geitenkaas
Gekonfijt fruit
Gelatine
Gele bonensaus
Gele paprika
Gember
Gembersiroop
Gentiaanwortel
Geraspte kaas
Gerst
Geuzebier
Gewone boon
Gin
Glasnoedels
Glucose - Glucosesiroop
Gorgonzola
Goudbrasem - Dorade
Goudse kaas - Gouda
Granaatappel
Grand Marnier
Grenadine
Griet
Groene paprika
Grote Pieterman
Gruyere kaas
Haas
Haloumi kaas
Harder
Haring
Harissa
Havermout
Hazelnoot
Hazelnootolie
Heek
Heilbot
Hert
Hesp - Ham
Hibiscus Roselle
Hinde
Hoegaarden witbier
Hoisinsaus
Honing
Hopscheut
Hot dog worst
Hysop
IJsbergsla - IJssla
Indonesische witte curry
Inktvis - Pijlinktvis
Inktvisinkt
Italiaanse kruiden
Jabugoham
Jenever
Jeneverbes
Jonge kaas
Kabeljauw
Kalfsbotten - kalfsbeenderen
Kalkoen
Kamille
Kandijsiroop
Kaneel
Kangoeroe
Kappertjes
Kardemom
Karnemelk - Botermelk
Karwijzaad
Kastanje
Kaviaar
Kersen
Kervel
Kervelwortel
Ketjap manis
Kidneyboon - Nierboon - Rode boon
Kikkerbilletjes
Kikkererwten
Kip - Scharrelkip - Braadkip
Kippefilet
Kippenkarkas
Kippenkruiden
Kirsch
Kiwi - Chinese kruisbes
Klop klop
Knakworst
Knoflookolie
Knolselder
Koffielikeur
Kokkel - Eetbare Hartschelp - Kokhaan
Kokosmelk - Klappermelk - kokosroom
Kokosnoot
Kombu
Komijn - Comino - Jintan
Komkommer
Konijn
Koolraap - Knolraap
Koolrabi
Koolzaadolie
Koriander
Korianderwortel
Korianderzaad
Kouseband - Kousenband
Krab
Kreeft
Kreukels - Alikruik
Kriek
Kriekbier
Kristalsuiker - Tafelsuiker
Kritharaki
Kropsla - Sla
Kruidenkaas
Kruidnagel
Kruisbes
Krulsla
Kumquat
Kurkuma - Geelwortel
Kurrie - Kerrie
Kwark - Platte kaas
Kwartel
Kweepeer
Lam - Schaap
Lamsoor
Lange vingers
Langoest
Langoustine - Noorse kreeft
Laurier
Lavas - Maggiplant
Lavendel
Lever
Lijnzaad
Limoen
Limoensap
Lindebloem
Linzen
Look - Knoflook
Lotuswortel
Luikse siroop - Luikse stroop
Lychees
Maanzaad
Maanzaad
Maatjes - Jonge haring - Hollandse nieuwe
Macadamianoot
Macaroni
Madeirawijn
Madera - Madeira
Mais
Maisolie
Maizena - Aardappelzetmeel
Makreel
Manchego kaas
Mandarijnen
Mandarin Napoleon
Mango
Marjolein
Marsala wijn
Marshmallows
Mascarpone
Melk
Meloen
Mergpijp
Merlotwijn
Midori - Meloenlikeur
Mierikswortel
Mihoen
Mirin - Japanse kookwijn
Miso
Morieltjes
Mosselen
Mosterd - Mostaard
Mosterdpoeder
Mosterdzaad
Moutazijn
Mozzarella
Munt
Mycryo - Cacaoboter
Naaldboon
Nectarine
Noilly Prat
Nootmuskaat - Muskaatnoot
Nori
Notenolie
Octopus - Achtarm
Oesters
Oestersaus
Oesterzwam
Okkernoot
Olijfolie
Olijven
Oploskoffie - Koffiepoeder - Koffiebonen
Oranjebloesemwater
Oregano - Wilde Marjolein
Orval
Oud Bruggekaas
Paardenvlees
Paddestoelen - Champignons
Paksoi
Paling - Aal
Palmnoot
Pancetta
Paneermeel
Pangasius
Papaja - Papaya
Paprikapoeder
Parelhoen
Parmaham
Parmezaanse kaas
Passata
Passievrucht
Pastinaak
Pastis - Ricard - Anijsdrank
Pata Negra Iberico ham
Patrijs
Pecannoot
Pecorinokaas
Peer
Pelgrim kaas
Peper
Pepermunt
Perzik
Peterselie
Peterseliestengels
Piepkuiken
Pijnboompitten
Pijpajuin - Lenteajuin
Pilsbier
Piment d espelette
Pimentbes - Pimentkorrel
Pimms No. 1 punch
Pindakaas
Pindanoot
Pineau des Charentes
Pistachenoot
Pitabroodje
Pladijs - Schol
Poire Williams
Polenta
Pompelmoes
Pompoen
Porto
Postelein
Prei
Preischeuten
Provencaalse kruiden
Pruikzwam
Pruimen
Puddingpoeder
Puntpaprika
Quinoa
Raap
Raapsteel
Rabarber
Radicchio
Radijs
Ras-el-hanout
Reblochonkaas
Ree
Reuzel - Smout
Ricotta
Riesling wijn
Rietsuiker
Rijst
Rijstazijn
Rijstmeel
Rijstnoedels
Rijstpapier
Rijstwijn
Rivierkreeft
Robiolakaas
Rode biet
Rode bosbes - Vossenbes
Rode kookwijn
Rode kool
Rode paprika
Rode wijnazijn
Rodenbach
Rog
Roggebrood
Romanesco
Romeinse sla
Roodbaars
Roodlof - Radicchio rosso
Room
Roomkaas
Roquefort kaas
Rose kookwijn
Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
Rozemarijn
Rozen - Rozenblaadjes - Rozenbottel
Rozenwater
Rozijnen
Rucola - Raketsla
Rum
Runderschenkel
Rundertong
Rundsvlees
Saffloerolie - Distelolie
Saffraan
Sake
Salami
Salie
Sardien - Sardine
Sauterne wijn
Savooikool - Groene kool
Scampi
Scheermessen - Ensis
Schelvis
Schorseneer
Selder - Selderij - Stoofselder
Selderzaad - Selderijzaadjes
Selderzout - Selderijzout
Serranoham
Sesamolie
Sesamzaad
Sherry - Xeres
Shiitake, shiitaki of Shii-taki
Shoyu
Sinaasappel
Sinaasappelsap
Sint-Jacobsschelp
Sjalot
Sluimerewten - Labboon
Snijboon
Snoek
Snoekbaars - Zander
Soja
Soja olie
Sojamelk
Sojasaus
Sojascheuten of tauge
Spaghetti
Speculaaskruiden - Koekkruiden
Spek
Spekboon
Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
Spinazie
Spitskool
Sprot - Noorse sardien - Schardijn
Spruiten
Steenbolk - Steenwijting
Stemgember
Steranijs
Stilton kaas
Stokbrood
Struisvogel
Sumak
Szechuanpeper - Sechuanpeper
Tabasco
Tafelbier
Tagatesse
Tahini - sesamzaadpasta
Tandoori kruiden
Tapijtschelp
Tapioca
Tarama - Gerookte kabeljauwkuit
Tarbot
Tarwegries - Griesmeel
Tellines
Tempeh
Tequila
Tijm
Tilapia
Toast - Toastbrood
Tofu - Tofoe
Tomaten
Tomatenketchup
Tomatenpuree
Tomatensap
Tong - Zeetong
Tongschar
Tonic
Tonijn
Tonkaboon
Tortilla - Bloemtortilla
Trasi - Garnalenpasta
Triple sec
Trompettes de mort
Truffel
Truffelnat
Truffelolie
Udon of soba noodles
Uier
Vacherin kaas
Valdeonkaas
Vanille - Vanillestok
Varkenshaas
Varkenshammetje
Varkenspoot
Varkensrib
Varkensstaart
Varkensvlees
Veenbessen
Veldsla
Venkel
Venkelzaad
Venusschelp
Vermouth
Verse gist
Victoriabaars of Nijlbaars
Vierkruidenpoeder
Vijgen
Visgraten
Vissaus - Nam Pla
Vlierbes
Warmoes - snijbiet
Wasabi
Water
Waterkers
Watermeloen
Waterspinazie
Weidekringzwam
Westmalle
Whisky - Whiskey
Wijngaardslak
Wijting
Wit brood
Witloof - Witlof
Witte bonen
Witte chocolade
Witte kookwijn
Witte kool
Witte wijnazijn
Wodka
Wontonvelletjes
Worcestershiresaus - Worcestersaus
Worst
Wortel
Wortelsap
Xeresazijn
Yoghurt
Yuzu
Zalm
Zee egel
Zeebaars
Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
Zeekraal
Zeewolf
Zeezout
Zevenblad
Zilverui
Zoete aardappel - Bataat
Zoethout
Zonnebloemolie
Zonnevis
Zout
Zuring
Zurkel - Veldzuring
Zuurkool
Zwaardvis
Zwarte aalbes - Cassis
Zwarte bonensaus
Zwarte en witte pensen en bloedworst
Zwarte thee
Zwezerik - Kalfszwezerik
Recepten met Zeezout
Focacia
Pommes chateau
Groentenbouillon met tuinkruiden
Kikkerbilletjes in roomsaus met tuinkruiden
Tomaat met wijngaardslakken en knoflookboter
Tomaat mozzarella
Kip in zoutkorst
Calzone - Dubbelgevouwen pizza met champignons en spinazie
Tomatensalade met limoen en verse kruiden
Gekarameliseerde kersttomaten met verse tijm
Gepofte aardappel
Kreeftensaus
Uiencompote
Slaatje met gegratineerde geitenkaas, gekarameliseerde appel en uiencompote
Gekonfijte tomaten met tijm en zeezout
Notenbrood
Filet pur Rossini
Ovenfriet
Pesto van basilicum, pijnboompitten en look
Glaasje van tomaat, garnaal, pesto en bloemkool
Coulis van aubergine
Warm kruidenbrood van basilicum en zongedroogde tomaten
Knoflookbrood met kruiden
Rozemarijnfocaccia met rode ajuin
Tomatenpizza met rucola
Gebraiseerde kreeft met soja-azijn, basmati rijst en groene kool
Ravioli van ganzelever met truffelroomsaus
Een gemarmerde terrine van ganzelever met kruiden
Verse kreefttartaar
Sauce Vierge
Rode biet uit de oven
Flespompoen uit de oven
Eiernoedels
Zachte polenta met gesauteerde paddestoelen en peterselie
Gegrillde polentataartjes
Tabbouleh
Zoet boterdeeg voor 3 taarten
Zandtaartdeeg met kaneel
Lamsfond
Heldere ossenstaartsoep
Pastinaak-knoflooksaus
Geklaarde bouillon van bosduiven met bospaddestoelen
Rundsbrochetten
Kruidenzout - Knoflookzout
Arepas met gorgonzola en een pico van tomaat, komkommer en koriander
Nachos met krab
Cocadeeg (Spaanse pizzasoort)
Bunuelos met verse aioli
Causa met guacamole (Peruaanse aardappelkoekjes)
Buljol
Ceviche van sardines met kokos
Ceviche van Sint-Jacobsschelpen met mango en avocado
Ceviche verde van makreel
Gehaktballetjes met pijlinktvis en saffraan
Mojo verde - Canarische groene saus
Salsa verde
Gepaneerde mosselen met spek
Bruchetta op zijn Spaans
Romesco saus
Scheermessen met romesco saus
Gehaktballetjes met dadels en rozenwater
Aloo tikki met mais
Vispakora
Gebakken krab op de wijze van Louisiana
Corn dogs - hotdogs in maisdeeg
Groene dressing uit piemonte
Rundscarpaccio met asperges en een pittige citroenmayonaise
Carpaccio met een Oosterse dressing
Gebraden varkenschouderstuk
Fricando
Gemarineerde kabeljauw in rauwe ham op een bedje van tomaat mozzarella
Gebakken rozemarijnaardappelen met knoflook
Gemarineerde sardines op een groentebedje met een mayonaise-frambozen vinaigrette
Peterselieolie
Gegrillde visbrochette
Tapas van pittig gezouten amandelen
Zalm op vel gebakken met zuringroomsaus
Zalm met prei en room gebakken in folie
Vis in lichte bouillon met groenten : Poisson a la nage
Scampi op de wijze van de De Jonghe
Pasta met tuinkruidendressing en Parmezaanse kaas
Fluwelen knolseldersoepje met truffelolie
Zeebaars in zoutkorst gegaard in eigen nat
Kabeljauwhaasje gepocheerd in de oven
Gebakken lamsfilet met mangochutney
Koude komkommer-yoghurtsoep
Ovenaardappelen met rozemarijn, look en citroen
Surf en Turf brochette
Tomatenwater
Hapje van gemarineerde rauwe zalm met rucola
Gekonfijt varkensvlees met linzen, hazelnoot, raketsla en geitenkaas
Carpaccio van eend met Parmezaanse kaas
Carpaccio van ree met Parmezaanse kaas
Gebakken ganzenlever - foie gras
Ovengedroogde tomaten met kruiden en Parmezaanse kaas
Bloemkool in bechamelsaus
Aardappelen in de schil
Varkensgebraad met een korst van rozemarijn en tijm
Tagliatelle met krab en erwtjes
Kruidenmengeling - Sambal oelek
Lamsvlees op de wijze van Biryani
Tabbouleh met munt en granaatappel
Gefrituurde balletjes van bulgur met lamsgehakt
Gebakken kabeljauw in spekkorst
Kruidenzout - vleeskruiden
Mojo picon - Canarische rode saus
Aardappelspiesjes met knoflook en tijm
Gepofte aardappelen met zeezout en karwijzaad
Marinade van knoflook en limoen in sinaasappelsap
Gegrillde visschotel van de barbecue
Gegrillde sardienen op de barbecue
Gegrillde gamba op de barbecue
Forel en papillotte op de barbecue
Spaghetti met gebakken mosselen
Jonge spinaziesalade met appel en geitenkaas
Papas arrugadas - Canarische aardappelen
Mojo naranjas - Canarische sinaasappelsaus
Almogrote - Canarische kaassaus met look en tomaten
Mojo de almendras - Canarische amandelsaus
Mojo de aguacate - Canarische advocadosaus
Gemarineerde zalm
Mosselen in het zuur
Kabeljauw op Baskische wijze
Coulis van tomaten - coeur de boeuf
Risotto met venkel
Aardappelen in zoutkorst met provencaalse kruiden
Kruidenzout - Baskisch zout met espelettepeper
Marokkaans zout met verse munt
Aardappel in de schil met zure room en tuinkruiden
Gegrillde goudbrasem met kruidenmarinade
Gegrillde steak in een jasje van ontbijtspek
Pikante komkommersoep met Noordzee garnaal
Pesto van basilicum, rucola en knoflook
Vispannetje
Gemarineerde zalm met steranijs
Zoet-zure courgettes met kappertjes en amandelen
Rilettes van buikspek met witte wijn
Heibot crudo
Tartaar van gerookte zalm met venkel
Gefrituurde pikante sprotjes
Gevulde sardientjes met rozijnen
Kadin budu
Kruidenmengeling - Dukkah
Gegrillde zalmforel
Zuurkool van groene kool
Gestoomde aardappelen met rozemarijn en olijfolie
Gevulde aardappel met varkenspoot en pijpajuinen
Vismarinade
Korma kip
Hapje van komkommer met look en zeezout
Gestoomde Sint-Jacobsoesters op groentenbedje
Aspergebouillon
Ovenaardappelen met rozemarijn, zwarte peper en zeezout
Coulis van peterselie en knoflook
Oesters met waterkers en munt
Nootjes van gegrilde tonijn met citroengras, gesauteerde snijbonen
Pittige guacamole met scampi
Roodbaars met chorizo, zuiderse groenten en paprikasaus
Gegratineerde tomaat
Paella de marisco
Karamel van gezouten boter voor vleesgerechten
Risotto met kruidenolie
Gegratineerde aardappel-groentenschotel
Demi-glacesaus natuur voor gevogeltegerechten
Gemarineerde zeevruchten
Gekonfijte tomaten met kruidenwaaier
Insalata caprese - Tomaat mozzarella
Vitello tonato
Gegrilde kippenreepjes met avocado
Peperroomsteak met gebroken peper
Bouillon van ossenstaart
Tagine-Tajine met provencaalse groenten en zeetongfilets
Ovengebakken tomaat met knoflook
Kalfsribstuk natuur
Souvlaki van lamsvlees
Paidakia - Gegrilde lamskoteletjes op Griekse wijze
Zwaardvis in citroenolie
Stoofpotje van lam in tomatensaus
Pesto van daslook
Pesto van basilicum, zuring, spinazie en peterselie
Pesto van zevenblad
Gebakken spek met passievruchtenazijn
Pistou van basilicum
Pistou van basilicum, koriander, peterselie en dragon
Scorthalia - Skordalia
Kalfslapje natuur
Rode Thai curry met varkensreepjes, wortel, erwten en snijbonen
Focaccia met kerstomaten
Mosselen met witte wijn, visfumet en boerenbrood
Pittige appelchutney op de wijze van Annie Van Strien
Keftedes - Kruidige balletjes in tomatensaus
Gestoomde pompoen natuur
Marokkaanse vismarinade
Chateaubriand met zijn demi-glacesaus, kroketjes en groentenwaaier
Salsa Brava - Pittige Spaanse tomatensaus
Patatas Bravas - Paul Beelaerts
Gevogelte - aspergefonds
Gegrilde tournedos natuur
Gezouten knoflookchips
Gemarineerde lamskoteletten met knoflook
Gemarineerde lamsmedaillons met knoflook en rozemarijn
Ovengebakken krielaardappeltjes met knoflook en rozemarijn
Ovengebakken tomaat met dragon
Yoghurtdressing met knoflook, dille en citroen
Pittige kippenvleugels met rode en groene paprikareepjes
Rotolino met courgette en paprika
Entrecote met champignonroomsaus, aardappelbrunoise en kerstomaten.
Gemarineerde kerstomaat in zeezout
Rotolino met kip
Risotto met mais
Chili met tomaten en puntpaprika
Kalfsgebraad met gebroken pepersaus
Krokant gewokte eend
Pitabroodjes met kip en knoflookmayonaise
Spaghetti met puntpaprika in tomatensaus
Tagine-Tajine met groentewaaier en scampi
Tagine-Tajine met groentewaaier