Mijnverstand
Homepagina
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Zoek via ingredient
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Kooktips
Seizoensproducten
Keukenmateriaal
Keukentermen
Energiebesparing
Ecologisch koken
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
MijnVerstand
Kooktips
Keukenmateriaal
Energiebesparing
Ecologisch koken
Recepten
Dranken
Hapjes
Soepen
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Wereldkeuken
Inmaken
Dagschotels
Feestschotels
Ingrediƫnten
Alcoholische dranken
Bakkerij en Patisserie
Fruit
Groenten
Kruiden en specerijen
Niet Alcoholische dranken
Olie en Azijn
Pasta en Granen
Vis en Schaaldieren
Vlees en Gevogelte
Zuivel
Zoek
Zoek recept
Laatst bekeken
Laatst toegevoegd
TOP 25 items
Gebruikersmenu
Inloggen
Nieuwe gebruiker
Paswoord vergeten
Mijnverstand
De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites
Zoek het ingredient
Aalbessen
Aardappel
Aardbeien
Aardbeienlikeur
Aardpeer - Topinamboer
Abrikozen
Agar-agar
Ahornsiroop - Esdoornsiroop
Ajuin - Ui
Alcohol
Alsem
Amandel
Amaretto
Ananas
Andijvie - Krulandijvie
Angostura bitters
Anijs
Ansjovis
Appel
Appelazijn
Appellikeur
Appelsap
Aquavit
Arachide olie
Armagnac
Artisjok
Asperges - Groene asperge
Asperges - Witte asperge
Aubergine - Eierplant
Augurk
Avocado - Advocaatpeer
Azuki bonen
Baileys Irish Cream
Bakpoeder
Balsamico azijn
Bamboe - Bamboescheuten
Bananen
Basilicum
Bernagie
Beschuit
Biefstuk - Steak
Bieslook
Bladpeterselie - Platte peterselie
Blauwe bosbes
Bleekselder - Bleekselderij
Bloedworst
Bloem
Bloemkool
Bloemsuiker - Poedersuiker
Blonde Leffe
Blue curacao
Boekweitmeel
Bonenkruid
Bonitovlokken - katsuoboshi
Boter
Boterboon - Wasboon
Bottarga
Braambes
Brandnetel
Bresaola
Brickdeeg
Brie kaas
Broccoli
Bruine suiker - Basterdsuiker - Bastaardsuiker
Bulgur
Butternutpompoen
Cacaopoeder
Calvados
Camembertkaas
Campari
Cantal kaas
Cantharel - Hanekam - Dooierzwam
Carambola - Stervrucht - Sterfruit
Carpaccio
Cava
Cavaillon meloen
Cayennepeper
Champagne
Chardonnaywijn
Chartreuse
Cheddar kaas
Chili peper - Spaanse peper - Groene of Rode peper
Chilipoeder
Chimay
Chinees vijfkruidenpoeder
Chinese kool
Chinese thee - Oolong thee
Chocolade
Chokotoff
Chorizo
Cider
Ciderazijn
Citroen
Citroengras
Citroenmelisse
Citroensap
Citroentijm
Citroenverbena
Cognac
Cointreau
Cola
Comte kaas
Courgette - Mergpompoen
Couscous
Creme de cacao
Creme de cassis
Creme de menthe
Cremepate
Dadel
Daikon of witte rammenas
Daslook
De gele stekelzwam
Dille
Donkere Leffe
Dragon
Dragonazijn
Drambuie
Druif
Druivenblad
Druivenpitolie
Duif
Duvel Moortgat
Eekhoorntjesbrood
Eend
Eieren
Eikenbladsla
Emmental kaas
Enoki
Erwten
Espresso koffie
Everzwijn
Fazant
Fenegriek
Fetakaas
Filodeeg
Foelie
Fontina
Forel
Frambozen
Frambozenazijn
Frambozenbier
Frambozenbrandewijn
Frangelico - Hazelnootlikeur
Frankfurter
Frituurvet - Frituurolie
Galangawortel
Gamba
Gandaham
Gans
Ganzenlever
Garam marsala
Garnaal - Grijze garnaal - Noordzeegarnaal
Gedroogde gist
Gedroogde muntthee
Geep - Meivis
Gehakt
Geitenkaas
Gekonfijt fruit
Gelatine
Gele bonensaus
Gele paprika
Gember
Gembersiroop
Gentiaanwortel
Geraspte kaas
Gerst
Geuzebier
Gewone boon
Gin
Glasnoedels
Glucose - Glucosesiroop
Gorgonzola
Goudbrasem - Dorade
Goudse kaas - Gouda
Granaatappel
Grand Marnier
Grenadine
Griet
Groene paprika
Grote Pieterman
Gruyere kaas
Haas
Haloumi kaas
Harder
Haring
Harissa
Havermout
Hazelnoot
Hazelnootolie
Heek
Heilbot
Hert
Hesp - Ham
Hibiscus Roselle
Hinde
Hoegaarden witbier
Hoisinsaus
Honing
Hopscheut
Hot dog worst
Hysop
IJsbergsla - IJssla
Indonesische witte curry
Inktvis - Pijlinktvis
Inktvisinkt
Italiaanse kruiden
Jabugoham
Jenever
Jeneverbes
Jonge kaas
Kabeljauw
Kalfsbotten - kalfsbeenderen
Kalkoen
Kamille
Kandijsiroop
Kaneel
Kangoeroe
Kappertjes
Kardemom
Karnemelk - Botermelk
Karwijzaad
Kastanje
Kaviaar
Kersen
Kervel
Kervelwortel
Ketjap manis
Kidneyboon - Nierboon - Rode boon
Kikkerbilletjes
Kikkererwten
Kip - Scharrelkip - Braadkip
Kippefilet
Kippenkarkas
Kippenkruiden
Kirsch
Kiwi - Chinese kruisbes
Klop klop
Knakworst
Knoflookolie
Knolselder
Koffielikeur
Kokkel - Eetbare Hartschelp - Kokhaan
Kokosmelk - Klappermelk - kokosroom
Kokosnoot
Kombu
Komijn - Comino - Jintan
Komkommer
Konijn
Koolraap - Knolraap
Koolrabi
Koolzaadolie
Koriander
Korianderwortel
Korianderzaad
Kouseband - Kousenband
Krab
Kreeft
Kreukels - Alikruik
Kriek
Kriekbier
Kristalsuiker - Tafelsuiker
Kritharaki
Kropsla - Sla
Kruidenkaas
Kruidnagel
Kruisbes
Krulsla
Kumquat
Kurkuma - Geelwortel
Kurrie - Kerrie
Kwark - Platte kaas
Kwartel
Kweepeer
Lam - Schaap
Lamsoor
Lange vingers
Langoest
Langoustine - Noorse kreeft
Laurier
Lavas - Maggiplant
Lavendel
Lever
Lijnzaad
Limoen
Limoensap
Lindebloem
Linzen
Look - Knoflook
Lotuswortel
Luikse siroop - Luikse stroop
Lychees
Maanzaad
Maanzaad
Maatjes - Jonge haring - Hollandse nieuwe
Macadamianoot
Macaroni
Madeirawijn
Madera - Madeira
Mais
Maisolie
Maizena - Aardappelzetmeel
Makreel
Manchego kaas
Mandarijnen
Mandarin Napoleon
Mango
Marjolein
Marsala wijn
Marshmallows
Mascarpone
Melk
Meloen
Mergpijp
Merlotwijn
Midori - Meloenlikeur
Mierikswortel
Mihoen
Mirin - Japanse kookwijn
Miso
Morieltjes
Mosselen
Mosterd - Mostaard
Mosterdpoeder
Mosterdzaad
Moutazijn
Mozzarella
Munt
Mycryo - Cacaoboter
Naaldboon
Nectarine
Noilly Prat
Nootmuskaat - Muskaatnoot
Nori
Notenolie
Octopus - Achtarm
Oesters
Oestersaus
Oesterzwam
Okkernoot
Olijfolie
Olijven
Oploskoffie - Koffiepoeder - Koffiebonen
Oranjebloesemwater
Oregano - Wilde Marjolein
Orval
Oud Bruggekaas
Paardenvlees
Paddestoelen - Champignons
Paksoi
Paling - Aal
Palmnoot
Pancetta
Paneermeel
Pangasius
Papaja - Papaya
Paprikapoeder
Parelhoen
Parmaham
Parmezaanse kaas
Passata
Passievrucht
Pastinaak
Pastis - Ricard - Anijsdrank
Pata Negra Iberico ham
Patrijs
Pecannoot
Pecorinokaas
Peer
Pelgrim kaas
Peper
Pepermunt
Perzik
Peterselie
Peterseliestengels
Piepkuiken
Pijnboompitten
Pijpajuin - Lenteajuin
Pilsbier
Piment d espelette
Pimentbes - Pimentkorrel
Pimms No. 1 punch
Pindakaas
Pindanoot
Pineau des Charentes
Pistachenoot
Pitabroodje
Pladijs - Schol
Poire Williams
Polenta
Pompelmoes
Pompoen
Porto
Postelein
Prei
Preischeuten
Provencaalse kruiden
Pruikzwam
Pruimen
Puddingpoeder
Puntpaprika
Quinoa
Raap
Raapsteel
Rabarber
Radicchio
Radijs
Ras-el-hanout
Reblochonkaas
Ree
Reuzel - Smout
Ricotta
Riesling wijn
Rietsuiker
Rijst
Rijstazijn
Rijstmeel
Rijstnoedels
Rijstpapier
Rijstwijn
Rivierkreeft
Robiolakaas
Rode biet
Rode bosbes - Vossenbes
Rode kookwijn
Rode kool
Rode paprika
Rode wijnazijn
Rodenbach
Rog
Roggebrood
Romanesco
Romeinse sla
Roodbaars
Roodlof - Radicchio rosso
Room
Roomkaas
Roquefort kaas
Rose kookwijn
Rouget - Mul - Koningspoon - Zeebarbeel
Rozemarijn
Rozen - Rozenblaadjes - Rozenbottel
Rozenwater
Rozijnen
Rucola - Raketsla
Rum
Runderschenkel
Rundertong
Rundsvlees
Saffloerolie - Distelolie
Saffraan
Sake
Salami
Salie
Sardien - Sardine
Sauterne wijn
Savooikool - Groene kool
Scampi
Scheermessen - Ensis
Schelvis
Schorseneer
Selder - Selderij - Stoofselder
Selderzaad - Selderijzaadjes
Selderzout - Selderijzout
Serranoham
Sesamolie
Sesamzaad
Sherry - Xeres
Shiitake, shiitaki of Shii-taki
Shoyu
Sinaasappel
Sinaasappelsap
Sint-Jacobsschelp
Sjalot
Sluimerewten - Labboon
Snijboon
Snoek
Snoekbaars - Zander
Soja
Soja olie
Sojamelk
Sojasaus
Sojascheuten of tauge
Spaghetti
Speculaaskruiden - Koekkruiden
Spek
Spekboon
Sperzieboon - Groene boontjes - Prinsessenbonen
Spinazie
Spitskool
Sprot - Noorse sardien - Schardijn
Spruiten
Steenbolk - Steenwijting
Stemgember
Steranijs
Stilton kaas
Stokbrood
Struisvogel
Sumak
Szechuanpeper - Sechuanpeper
Tabasco
Tafelbier
Tagatesse
Tahini - sesamzaadpasta
Tandoori kruiden
Tapijtschelp
Tapioca
Tarama - Gerookte kabeljauwkuit
Tarbot
Tarwegries - Griesmeel
Tellines
Tempeh
Tequila
Tijm
Tilapia
Toast - Toastbrood
Tofu - Tofoe
Tomaten
Tomatenketchup
Tomatenpuree
Tomatensap
Tong - Zeetong
Tongschar
Tonic
Tonijn
Tonkaboon
Tortilla - Bloemtortilla
Trasi - Garnalenpasta
Triple sec
Trompettes de mort
Truffel
Truffelnat
Truffelolie
Udon of soba noodles
Uier
Vacherin kaas
Valdeonkaas
Vanille - Vanillestok
Varkenshaas
Varkenshammetje
Varkenspoot
Varkensrib
Varkensstaart
Varkensvlees
Veenbessen
Veldsla
Venkel
Venkelzaad
Venusschelp
Vermouth
Verse gist
Victoriabaars of Nijlbaars
Vierkruidenpoeder
Vijgen
Visgraten
Vissaus - Nam Pla
Vlierbes
Warmoes - snijbiet
Wasabi
Water
Waterkers
Watermeloen
Waterspinazie
Weidekringzwam
Westmalle
Whisky - Whiskey
Wijngaardslak
Wijting
Wit brood
Witloof - Witlof
Witte bonen
Witte chocolade
Witte kookwijn
Witte kool
Witte wijnazijn
Wodka
Wontonvelletjes
Worcestershiresaus - Worcestersaus
Worst
Wortel
Wortelsap
Xeresazijn
Yoghurt
Yuzu
Zalm
Zee egel
Zeebaars
Zeeduivel - lotte - staartvis - hozemond
Zeekraal
Zeewolf
Zeezout
Zevenblad
Zilverui
Zoete aardappel - Bataat
Zoethout
Zonnebloemolie
Zonnevis
Zout
Zuring
Zurkel - Veldzuring
Zuurkool
Zwaardvis
Zwarte aalbes - Cassis
Zwarte bonensaus
Zwarte en witte pensen en bloedworst
Zwarte thee
Zwezerik - Kalfszwezerik
Recepten met Eieren
Pommes chateau
Rouille
Aardappelpuree met spruiten
Briwats
Gepocheerd ei
Spiegelei
Gekookte eieren
Gefruite eieren
Roereieren
Omelet
Omelet op Portugese wijze
Waterzooi van kip
Sint-Jacobsschelpen met Hollandaisesaus
Vlees- of Kipkroketten
Pastadeeg eenvoudige bereiding
Gebakken rijst met scampi
Aioli - provencaalse looksaus
Bearnaisesaus
Consomme - heldere bouillonsoep
Garnaalkroketten
Paling in het groen
farce van vis - mousseline van vis - vulling van vis
farce van kip - mousseline van kip - vulling van kip
Flensjes mikado
Basisrecept flensjes - pannenkoeken
Romige mosselsoep met zuring
Kippesoep met prei en postelein of waterkers
Waterzooi van vis
Kikkerbilletjes in roomsaus met tuinkruiden
Basisrecept roomijs : vanilleroomijs
Asperges op zijn Vlaams
Roereieren met garnalen
Vanillewafels
Brusselse wafels
Gepocheerde tong met oesters en groene asperges
Salade met rivierkreeftjes en warme mousselinesaus
Mayonaisesaus
Coctailsaus - Cocktailsaus
Gecolleerde mayonaisesaus
Mayonaise met dille
Gribichesaus
Groene saus
Remouladesaus
Tartaarsaus
Bloemkoolsoep
Mayonaise met wasabi
Zuiderse tartaarsaus
Pladijsfilets met mousselinesaus, champignons en garnalen
Advocaatbavarois
Vruchtensalade met schuimige saus
Tempura van vis en groenten
Muffins met blauwe bessen
Aardbeitaart
Omelet met krab
Roerei met fetakaas
Witte chocoladepudding
Amandelcake
Tiramisu
Salade Nicoise
Raviolideeg
Aardappel-Maiskroketten
Gepaneerde kip met roomsaus
Aardappelkroketten
Lichte chocoladesaus
Quiche lorraine
Eiwitschuim
Banketbakkersroom
Bananenbavarois
Zomerse aardappelsalade
Cake zonder boter van oudtante Jeanne
Pastasalade met perzik, ananas, ei, tomaat, wortel en mozzarella in een mayonaisedressing
Fruitmousse Mango, Framboos, Aardbei, Kiwi, Ananas, Lychee,...
Ile flottante
Tartaar van vis
Mousse van bloemkool
Ravioli met ricottavulling en tomatensaus
Gepaneerde kipfilet met mozzarella en tomaat
Assortiment canapes
Brochette van garnalen en mozzarella
Cake van appel, noten, kaas en gerookte eendenborst
Chinese Loempia
Mousse van tomaten
Preibeignets met een pikant tomatensausje
Gefrituurde scampibrochette
Spiegeleieren met spek en prei
Artisjokbodems met zalm en garnalen in wittewijngelei
Asperges en artisjokken met mousselinesaus
Aspic van Zalm en scampi in een gelei van visfumet
Choronsaus
Asperges op de wijze van Orly met choronsaus
Gefrituurde champignons met Bearnaisesaus
Veloute Argenteuil
Veloute Carmen
Veloute met champignons
Veloute Colombine
Veloute Dame Blanche
Komkommersoep - Veloute Doria
Veloute florida
Veloute met mosterd
Eieren met ansjovis, tomaten en olijven
Roerei met mosselen en look
Gefrituurde scampi op Calabrese wijze
Wijngaardslakken in deeg
Cake - quatre quart cake
Sabayon met een kruidencoulis
Chocoladetruffels
Chocoladekoekjes
Appeltaart
Amandeltaart
Warme chocoladekoekjes
Marsepein
Appelbeignets
Bavarois van verse vruchten met frambozencoulis
Bosbessen-citroenmuffins
Chocoladecakejes
Chocomousse met Grand Marnier
Clafoutis met rode vruchten
Moelleux van chocolade
Vruchtengratin met ijs
Honingsoezen met ijsvulling
Meringues
Sinaasappelmousse
Rijstpap met appelen
Amaretti
Gemakkelijk perenvlaai uit Ijsland
Gebakken rijst
Thaise rijst
Luikse wafels
Albondigas in tomatensaus (Gekruide balletjes)
Pittig kaneelijs
Nestje van meringue en munt gevuld met een fondue van rode vruchten
Witloofkroket met breydelspek en gemalen oude kaas
Gepaneerde mosselen met zelfgemaakte tartaarsaus
Sabayon van rode wijn en Grand Marnier
Churros - Chichi - Gefrituurde koekjes
Mini-balletjes van kip en feta met tzatziki
Gepocheerd hoeve-ei met grijze garnaal
Asperges met Pata Negra en sabayon van witte wijn
Ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood
Broccoliroomsoep met ricotta gnocchi
Speculaas van Nadine
Vanillebiscuit met amandelen
Karamelroomijs met whiskey
Gehaktballetjes met ham
Lasagne met gehakt, erwten, eieren en mozzarella
Mosterdsabayon - Mosterdmousseline
Roomijs met banaan
Aardappelflensjes
Sinaasappelsorbet
Vlaamse vlaai
Frittata
Macarons
Vanillecreme met gekarameliseerde appel en vanille-ijs
Amandelpasta
Sabayon van Hoegaerden witbier voor visgerechten
Mouclade, een zuiders mosselgerechtje
Amandelbiscuit
Roomsaus van witte chocolade
Notenkoekjes voor ijsdesserten
Decoratieve koekjes voor nagerechten
Chocolade-ijs met verse munt en pepermunt
Parfait van kaneel met vleugje koffie
Semifreddo met stemgember
Laurier - Amandel ijsrol
Roomijs van verse rozemarijn
Lavendel - Honingijs
Aardbeisorbet met lavendel
Zoete perentaart met kardemom
Vijgentaart met Griekse yoghurt
Zanddeeg
Briochedeeg - Briochebrood
Bavarois van gekonfijte ananas met karamelsaus
Ravioli van ganzelever met truffelroomsaus
Ijsgekoelde noga met gekonfijt fruit en bittere sinaasappelsaus
Verloren brood (wentelteefjes) met exotische vruchten
Kipconsomme - heldere kippensoep
Kaassouffle
Jachtschotel
Luchtige vanillecake met gedroogde gist
Eiernoedels
Gnocchi alla romana
Boterdeeg voor 4 grote taarten
Amandelcreme - Amandelroom
Zoet boterdeeg voor 3 taarten
Citroentaart
Zandtaartdeeg met kaneel
Rozijnenbrioches
Brioche Nanterre
Zoete brioche met suiker
Getoerd briochedeeg
Soezendeeg
Spritsen
Chocoladespritsen
Warme appelsabayon
Engelse room - Creme Anglaise - Eiercustard
Karamelijs overgoten met karamelsaus
Lange vingers - Boudoirs - lange vingers taartbodem
Charlotte met rode vruchten
Pure chocolademousse met boter
Biscuitgebak: beslag - snijden - vullen
Een gevulde biscuitrol
Pondscake
Abrikozenkruimeltaart - Abrikozencrumble
Gemarmerde cake
Donuts met zure room
Abrikozenmuffins
Amandelpudding uit de oven
Nougat uit Montelimar
Wit taartglazuur
Brownies met okkernoot
Getruffeerde chocoladetaart
Roerei met grijze garnaal en room van xerez
Kruidige viskroketten
Friet met een snelle mayonaise
Gefrituurde lotte - goujonettes met bieslookroomsaus
Millefeuille met aardbeien en frambozen
Balletjes in tomatensaus
Pastinaak met wortelmousse
Asperges met eiermayonaise verrijkt met een puree van asperges
Gegratineerde aspergeflensjes met ham en kaas op de wijze van Limburg
Cocktail van gepocheerde Kabeljauw en gemarineerde tomaat met pittige mayonaise
Geklaarde bouillon van bosduiven met bospaddestoelen
Ravioli met bloedworst en kweeperensaus
Luchtige aardappelpuree
Wafels op basis van karnemelk
Wafels met aarbeien en basilicumroom
Arepas met gorgonzola en een pico van tomaat, komkommer en koriander
Coxinha
Empanadas met vis en mango
Bunuelos met verse aioli
Causa met guacamole (Peruaanse aardappelkoekjes)
Buljol
Empanadillas met tonijn en geitenkaas
Gehaktballetjes met pijlinktvis en saffraan
Piperrada
Salsa verde
Gepaneerde mosselen met spek
Gehaktballetjes met dadels en rozenwater
Gebakken krab op de wijze van Louisiana
Corn dogs - hotdogs in maisdeeg
Kokosrisottoballetjes met paddestoelen
Yoghurtdressing op basis van eierdooier en mosterd
Normandische roomsoep met garnalen
Indische kerrieroomsoep
Melksoep met ajuin
Groene dressing uit piemonte
Cordon Bleu van varkenslapjes
Gestoomde tongrolletjes met scampi, pijpajuin en eieren
Gestoomde paddestoel met ham, garnalen en verse tuinkruiden
Oventomaat gevuld met bulgur, eieren, Parmezaan en tuinkruiden
Berlinerbollen met abrikozenjam
Artisjoksalade met een vinaigerette met verse kruiden en kappertjes
Dolmades - Dolma - Gevulde druivenbladeren met avgolemono
Avgolemono - Griekse soep van ei en citroen
Empanada met gehakt en savooikool
Creme brulee van speculaas
Luikse wafels volgens een traditioneel recept
Flan van courgettes
Pikante krabbeignets met mosterd
Glaasje van wortelcreme met een creme van geitenkaas
Pittige gevulde eieren
Zandkoekjes
Scones met Parmezaanse kaas
Krabsalade
Kipsalade
Tonijnsalade
Zelfgemaakte pompoengnocchi met salieboter
Chinese gebakken rijst
Gnocchi verde van spinazie en ricotta
Ravioli met een vulling van ricotta in tomatensaus
Fettuccine met romige groentensaus
Cannelloni met spinazie en ricotta
Gnocchi van wortel en feta met muntroomsaus
Pikante Oosterse wortelsalade met olijven en eieren
Wentelteefjes
Citroensaus
Snelle sneeuweieren met citroensaus - Ile flottante
Kippenballetjes met champignonsaus
Gebraden gans met een vulling van pruimen en noten
Gevulde kalkoen uit de oven - Kerstkalkoen
Waterkerssoep
Spinaziesouffles
Croque monsieur
Croque madame
Kruimeldeeg - Zoet kruimeldeeg
Stollen - zoet Duits feestbrood uit Dresden
Challah met vanille - Joods feestbrood
Pretzels
Flachswickel - Duitse ontbijtbroodjes
Polpette met basilicum-tomatensaus en mascarpone
Maltaise saus - Hollandaise saus met bloedsinaasappelsap
Italiaanse paaspastei - Torta pasqualina
Bloemkoolsouffles met stilton
Italiaanse meringues met roze peper en syllabub
Engelse room - Creme Anglaise - Eiercustard met laurier en sinaasappel
Engelse room - Creme Anglaise - Eiercustard met saffraan en rozenwater
Strudeldeeg
Chocolademousse met whisky
Chocolademousse met munt
Bavarois van witte chocolade
Pavlova met exotische vruchten
Biscotti met pistachenoten en sechuanpeper
Zabaglione met geroosterde hazelnoot en tonkaboon
Tiramisu met frambozen, sinaasappel en kardemom
Pithiviers met chocoladeroom en lavendel
Citroentaart met vanille
Amerikaanse ricottapannekoekjes met frambozen
Creme brulee
Chocoladewafels
Lebkuchen
Lamsfilet in bladerdeeg met pesto
Bevroren Grand Marnier souffles
Creme caramel met passievruchten
Blinde vinken - Gevulde kalfsrolletjes
Gratin van courgettes
Creme caramel
Kervelroomsoep
Bitterballen
Oliebollen
Moelleux van melkchocolade
Tomatenroomsoep
Zalmmousse met een creme van garnalen en groene asperges
Piemontese agnolotti
Pastadeeg van spinazie : pasta verde
Ovenpannenkoekjes met ham en kaas
Wortelsformato - Flan van wortel
Wortel-venkelsformato - Flan van wortel en venkel
Spinaziesformato - Flan van spinazie
Gebakken courgettebloemen
Bitok of gehaktballen op Russische wijze
Vol-au-vent of koninginnehapje
Camemberttaart met appelen op de wijze van Streelt Jeego
Kip a l instar de vise
Vol-au-vent of Koninginnehapje met balletjes en champignons
Zeebaars in zoutkorst gegaard in eigen nat
Quenellen van aardappelpuree
Pladijsfilets met muskaatdruiven Leopold III
Citroencreme voor taartvulling
Consomme van drie soorten ham
Aardbeienmousse met een coulis van aardbeien
Gegrillde hamburger
Tartaar van tonijn
Pasteis de Belem (Specialiteit van Lissabon)
Kroketjes van verse geitenkaas
Bladerdeegje gevuld met geitenkaas
Meivis in het groen
Kroketjes van gedroogde ham
Loempia met vis
Luxe farce van kip - mousseline van kip - vulling van kip
Luxe farce van gans of eend - mousseline - vulling
Kastanjevulling voor vederwild
Tortilla met aardappel, ajuin en witte bonen
Volle Maan noedels - Tsukimi udon
Chinese kippensoep met mais en krab
Futo-maki
Gevulde konijnenfilets in bladerdeeg
Geitenkaassouffle met geroosterde knoflook
Beef Wellington
Polpettes van aardappel en feta
Kaaskroketten op basis van aardappelpuree met prei
Kroketjes van gerookte kalkoen
Bladerdeeggebakje met gerookte eendenborst en geitenkaas
Espuma - Schuim van tomaten
Vanille roomijs met sechuanpeper
Mayonaise met ras-el-hanout
Hoevekip met roomsaus
Knapperige beignets van gemengd fruit
Gevulde kipfilet met feta en spinazie in een tomatensaus
Pastei van kabeljauw en zalm
Tomaten gevuld met gehakt en gegratineerd met kruidenboter
Gistdeeg voor 1 taart
Suikertaart
Conde-rijst
De gewone cake
Kramiek - Rozijnenbrood
Sandwiches
Vanillesaus
Kruidentaart met tomaten en mozzarella
Varkensgebraad met een korst van rozemarijn en tijm
Krokante kipfilet
Quiche met pompoen
Vleesbrood, gehaktbrood of fricandon
Spatzle
Gevulde kalkoenrolletjes met spinazie en mozzarella
Kipterrine met abrikozen
Tagine-Tajine Kefta met ei
Salade van boschampignons met jonge bladspinazie en ei
Kabeljauwhaasje menuniere
Gegratineerde eieren
Gevulde ajuinen met gehakt
Kroketje van kwartelei
Aardappelkroketten in panko
Lamsblanquette
Chinese pikante kippensoep
Wafels gevuld met vruchtencompte
Marokkaanse koekjes : Gazellehoorns
Arabische omelet met groenten
Chinese soep met krab en asperges
Siciliaanse hamburgers op de barbecue
Gebakken mozzarella
Barbecue eieren
Amerikaase hamburgers op de barbecue
Gefrituurde salieblaadjes in boterbeslag
Pastadeeg van rode biet
Pastadeeg van volkorenbloem
Pastadeeg van griesmeel
Linguine met saffraanroomsaus
Fumet van bosduif met champignons
Appelkoekjes met rozijnen en speculaaskruiden
Zweedse koekjes
Vanille koekjes
Koulourakia - Griekse koekjes
Honingkoekjes
Citroenkoekjes
Kokoskoekjes
Kokosmacarons
Chocoladebavarois
Chocolademousse van melkchocolade en fondantchocolade
Pasticcio
Spaghetti carbonara
Kippefilet gevuld met kreeft en vijgen
Meloensorbet met gember
Mousse van speculaas
Bretoense pannenkoeken - basisbeslag
Bretoense pannenkoeken - basisbeslag zonder bier
Chocolademousse
Romige witte chocolademousse
Crema Catalana
Vanilleflan
Vanillebavarois
Chocoladebavarois
Engelse room - Creme Anglaise - Eiercustard met passievruchten
Chocolade ijs
Mokka ijs
Pistache ijs
Wonton/Wantan deeglapjes voor loempia
Ravioli met een vulling van spinazie en ricotta
Ravioli met kip, ham en spinazie
Cake met peer en gember
Chocoladezabaglione
Kokosrotsjes
Kalfsblanket op grootmoederswijze
Sabayon van champagne met vers fruit
Gepaneerde pladijsfilets
Vanille-ijs met zoethout
Broodpudding
Kalfsblanket op oud Franse wijze
Chocolademousse met cognac
Chocolademousse met Grand Marnier
Chocolademousse met Cointreau
Pastadeeg met olijfolie en melk
Millefeuille van aubergine en tomaat
Moelleux van chocolade met een chocolade-amandelvulling
Chocolademousse met mascarpone
Sabayon van munt
Tarte tatin met speculaas
Tarte tatin met peren
Muffins met frambozen
Tarte tatin met vanille en kaneel
Mayonaise met tofu
Vogelnestjes - Gehaktbal met ei
Vol-au-vent kroketten
Gevuld witloof met kalfsgehakt
Oliebollen zonder rozijnen
Gegrillde Mexicaanse burger
Coulis van pindanoten
Aardappelen in zoutkorst met provencaalse kruiden
Aardappelgnocchi op de wijze van Anja van Asbroeck
Gevulde spinaziepannekoeken met paddestoelen in roomsaus
Ovengebakken Cajunkip
Pannekoeken op grootmoeder Margeurithes wijze
Creme brulee met vers fruit
Avgolemono met spinazie en asperge
Linzenburger
Tiramisu met frambozen en passievrucht
Tortilla met aardappel en kaas
Quiche met aardappel, spek en prei
Vispannetje
Gegratineerde champignonschotel
Gepaneerde kikkerbilletjes met tartaarsaus
Luchtige aardappelpuree uit de oven
Messinasaus
Bami goreng
Fijne boterroom - Creme au beurre
Gistpannekoeken
Wafels : Wafelbeslag met gist
Wafels : Wafelbeslag zonder gist
Sformato met ham en selder - Flan van ham en selder
Pompoensformato - Flan van pompoen
Kastanjesouffle
Ajuinsouffle
Champignonsouffle
Krabsouffle
Aardappelsouffle met ham
Spaanse balletjes op de wijze van Inge Peeters
Quiche met asperges
Broccolitaart
Preitaart
Bladerdeeggebakjes
Bladerdeeggebakjes met kaasvulling
Bladerdeeggebakjes met hamvulling
Bladerdeeggebakjes met garnaalvulling
Kipkroketten met Parmezaanse kaas
Ricottaballetjes voor de soep
Kaasgnocchi voor de soep
Pittige wijnbouillon
Broodgnocchi voor de soep
Aspic
Roomsoep met artisjok
Roomsoep van sla
Roomsoep van aardappelen
Passatelli
Andijviesoep met Parmezaanse kaas
Parijse gnocchi
Gnocchi van oudbrood met salieboter
Gnocchi van oudbrood met spinazie
Aardappelgnocchi
Gnocchi met spinazie en ricotta
Rijstgnocchi
Roomijs van druiven
Reebokzadel in notenkorst
Korstdeeg voor wildbereidingen
Vleesbrood van everzwijn
Risotto bij wildbereidingen
Risotto met witloof bij wildbereidingen
Slablad gevuld met bereid reegehakt
Blini zonder gist
Blini met gist
Gevulde sardientjes met rozijnen
Kroketjes van eekhoorntjesbrood
Kadin budu
Kip in panko-dukkahkorst
Deeg voor quiches zonder gist
Oliebollen met donker bier volgens Chantal Van Laere
Luchtige witte chocolademousse
Mousse van passievruchten
Gefrituurde scampi in bierdeeg met kokos
Wafels op basis van karnemelk met kruiden
Vleesbrood, gehaktbrood of fricandon met kruiden
Gemarineerde varkensschnitzels in amandelkorst
Oliebollen met rozijnen en appel
Roomijs van sinaasappel met maanzaad
Roomijs van karnemelk met nootmuskaat
Gepocheerd kabeljauwhaasje met zijn mousselinesaus
Appeltaartjes met frangipane
Venkelravioli met roomsaus
Roomijs met curry
Roomijs met armagnac en pruimen
Sabayon met room
Verloren peperkoek met roomijs met armagnac en pruimen
Mousse van gerookte paling
Chocoladesouffle
Roomijs met koffie
Germknodel met vanillesaus
Pannekoeken met mascarpone
Ananaspudding
Biscornuepudding
Bavarois van sinaasappels
Bavarois van abrikozen
Messinaroom met aardbeien
Vilmorin van platte kaas met framboos
Grand Marnier souffles
Galette wafels
Basisrecept voor een vlaai
Moussaka - Mousaka
Oventomaat gevuld met champignons en ei
Gevogelte souffles
Frituurdeeg voor groenten
Deegballetjes voor de soep
Ovenschotel van gevulde koolrolletjes met tomatensaus
Omelet met Parmezaanse kaas
Parijse schnitzels
Wiener schnitzels
Cordon Bleu van kalfslapjes met rauwe ham en Roquefortkaas
Roomsoep van schorseneer
Bavarois van bessensap
Hamburger basisversie
Hamburger met tuinkruiden
Hamburger met knoflook
Hamburger met een duxelle van champignons
Hamburger met ananasvulling
Hamburger met kappertjes
Gekookte leverballen
Turkse lamgsgehakt balletjes in tomatensaus
Cake met rozijnen
Zandcake
Strudeldeeg met kruiden
Wafelbeslag zonder gist met vanille
Gemberkoekjes met gemberpoeder
Gemberkoekjes met gemberbolletjes
Mayonaise met olijfolie
Bloemkoolsoep met knoflook
Appeltaart met crumble
Honingroomijs
Mango dipsaus
Taartenbiscuit
Chocolade taartenbiscuit
Advocaat - Eierlikeur
Mousse van geitenkaas met yoghurt
Pittige balletjes in tomatensaus
Gemakkelijke chocoladetaart
Gemakkelijke chocoladetaart met limoen
Gemakkelijke chocoladetaart met chilipeper
Gemakkelijke chocoladetaart met sechuanpeper
Tomaten dipsaus tex-mex
Blini
Scones
Scones met appel
Geitenkaastaartjes met mascarpone en komijn
Palmitochoco
Socca - Pannenkoeken van kikkererwten uit Nice
Aardappelpannekoeken
Vanillecupcakes
Muffins met olijven
Gin Fizz Royal
Hollandaisesaus
Mousselinesaus
Boerenomelet met cantharellen en spek
Pittige kippenballetjes
Bastilla met kip - Pastilla met kip
Bobotie op de wijze van B&B Ons Stee
Aardappelsalade met groentjes en zure mayonaisesaus
Suikervrij : Wafels met gist
Suikervrij : Wafels zonder gist
Frietjes met een geklutst ei over
Coulis van sjalot
Gegratineerde macaronischotel
Beignetdeeg
Gesuikerd beignetdeeg voor nagerechten
Hardgekookt ei gevuld met duxelle in aspic
Hargekookte eieren op de wijze van Moscou
Hardgekookte eieren met tomatensaus
Kroketjes van Serranoham
Verloren brood - wentelteefjes met confituur
Wentelteefjes - verloren brood met porto
Zomersoep van selder, pompoen en komkommer
Midori Sour
Boerenomelet met spek, tomaat en tuinkruiden
Kip krokant in pankokorst
Kip krokant met een duxelle in pankokorst
Bladerdeegtaartje gevuld met roquefort, mascarpone en amandel
Creme brulee van foie gras
Aardappelkroketten met amandel
Sorbet van basilicum, limoen en witte wijn
Creme brulee met gorgonzolakaas
Confituurrol
Aardbeientaartjes
Gepocheerde ei met mousseline, soja scheuten en bladerdeeg
Wafels met aardbeien
Creme caramel
Gamba met gemberrijst op een zalfje van curry mousseline
Frangipanecake
Frangipanetaart van 25 cm doorsnede
Frangipanetaart met kokos
Stracciatella roomijs
Bavarois van garnaal met zongedroogde tomaat
Garnaal cocktail
Zacht eitje met gerookte zalmsnippers, forelkuit en bieslookroom
Vis-prei roomsoep met kort gebakken Sint-jacobsvrucht
Gebrande meringue - Italiaans schuim
Galantine van parelhoen - gevulde parelhoenfilet
Gefrituurde olijven gevuld met geitenkaas, look en kappertjes
Javanais
Opgevulde courgettes gegaard en gegratineerd in de oven
Kippensoep met rijst
Peruaanse aardappelen - Papas a la huancaina
Duitse aardappelkoekjes - Kartoffelpuffer
Zweedse gevulde aardappelballetjes - Kroppkakor
Pommes duchesse - Hertogin aardappelen
Pommes mousseline - Mousseline aardappelen
Pommes Saint-Florentin - Saint-Florentin aardappelen
Aardappelsoep met waterkers
Aardappeltaart
Abrikozenbavarois met geconserveerde abrikozen
Abrikozenbavarois op basis van abrikozenconfituur
Amandelspijs
Italiaanse amandelkoekjes
Amandelsaus
Appelbol - Appel in bladerdeeg
Amandelroomijs
Scones met mascarpone
Boszorkanyhab - Hongaars heksenschuim
Tempura van scampi
Op zijn vel gebakken zalm met boschampignons
Gevulde aubergines op Catalaanse wijze
Bah Pao - Gestoomde broojes met gehaktvulling
Clafoutis met Krieken
Poffertjes op de wijze van Bram en Iris
Citroenmousse
Peren gegratineerd met een sabayon met muskaatwijn
Biersoep
Mousse van rode biet
Blintzes
Chips van rode biet
Broodpudding met rozijnen
Gestoomde cakejes
Canneloni met vleesragout
Opgevulde kalkoenlapjes, veenbesappeltje en knolselderpuree
Chocolade ravioli, witte chocoladesaus, kokos en room
Clafoutis met peren en amandelen
chocoladecake met rum
Chocoladecake
Hazelnootbavarois
Kattentongen - Tuilledeeg
Peperkoek
Perengratin met witte chocolade
Gebakken kabeljauwhaasje met hollandaisesaus
Gamba met saffraanrijst, gember en curry mousseline
Sandwich van witte chocolade, biscuit en diplomat met fruit
Gevulde eieren met krab
Gegratineerde eieren florentine
Eierpotjes
Gepaneerde eieren
Bladerdeeggebakje met ei florentine
Bladerdeeggebakje met ei florentine
Gepocheerde eieren in rode wijnsaus
Moelleux met witte chocolade
Extra fondant taart met kokos
Bladerdeegstengels
Spaghetti frittata
Suppli
Chocoladetaart met kardemom
Consomme van bosduif
Kokosrotsen met een melk chocolade hart
Baisers met vanilleroomvulling
Gebakken roomijs met noten
Creme brulee met oranjebloesemwater
Suikerglazuur voor taarten of koekjes
Verloren brood - wentelteefjes - gewonnen brood
Gesuikerd verloren brood - wentelteefjes - gewonnen brood
Quiches met krab en limoen
Rolbiscuit met citroenmousse en rode vruchten
Kip-Parmezaanbolletjes
Fish and chips
Broodje smos
Klassieke tonatosaus voor Vitello Tonato
Inktvis - Calamares a la romana
Gekookte asperges in peterselieboter met gepocheerd ei
Quiche met kaas, spek en prei
Asperges in Hollandaisesaus met peterseliecoulis
Spek met eieren en aardappelen
Spinazie met mozzarella
Gegratineerde eierschaaltjes
Kruidenboter - Mosterdboter
Quiche met zalm, asperges en tomaten
Kabeljauwballetjes in pankokorst
Espuma - Schuim van vanille
Espuma - Schuim van mango
Kandeel
Muffins met chocolade en hazelnoot
Omelet met aardappelen, tomaat en tuinkruiden
Ingedikte vanillemelk
Roereieren met mosselen op de wijze van Frank Vets
Keftedes - Kruidige balletjes in tomatensaus
Eiernoedels met eieren, varkensreepjes en wortel
Pizza met hesp en ei
Krentenbrood 750 gram
Chocoladebrood van 750 gram
Sabayon van champagne met vanille roomijs en aardbeien
Kefta - Marokkaans bereid gehakt
Bierdeeg
Luchtige chocolademousse
Sabayon -Peter Buyl- van orval met vanillesuiker
Pizza Rustica
Croque madame met mozzarella en ontbijspek
Brioches met chocoladekorrels
Japanse zalmkroketten
Vispannetje met zeetongrolletjes in saffraanroomsaus
Vleesbrood Ricour
Noedelschotel met inktvis, puntpaprika, paksoi en eieren pad thai
Brownies
Groententaart
Quiche met ricottakaas en spek